Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

На території району вшанували пам’ять загиблих захисників України

У Балабинському будинку культури було проведено ряд заходів, присвячених цьому дню. Зранку було проведено урок пам’яті «Честь і слава українським захисникам». На уроці були присутні гуртківці, колектив будинку культури, представники селищної ради та гурт «Лебідонька». Були прочитані вірші, покладені квіти до меморіальної дошки Стасюка Олега Степановичя, який загинув в зоні АТО, м. Артемівськ. Гурт «Лебідонька» заспівав тематичні пісні, які пронизували до глибини душі. Після уроку гуртківці піднялися до бібліотеки та ознайомилися з тематичною поличкою, яка оформлена бібліотекарем до Дня пам’яті захисників України, загиблих в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

У Юльївській сільській бібліотеці проведена патріотична година «Вічна пам'ять і слава захисникам України», присвячена Дню вшанування пам’яті захисників України. Також була презентована книга: «Дівчата зрізають коси», авторства Євгенія Подобна.

Працівники Малокатеринівського будинку культури зранку поклали квіти на могилу загиблого односельця – Лехта Володимира, яка знаходиться на місцевому кладовищі. О 13.00 в будинок культури завітали діти різного віку, для яких було проведено історичну годину «Назавжди в наших серцях». Під час Хвилини мовчання в пам’ять загиблим героям запалили свічку. Завідувач бібліотеки – Грушко Валентина Іванівна розповіла дітям історичні події тих днів і показала книги і газети, де розповідається про жителів нашого селища, які стали почесними героями.

Працівники культури селища Кушугум, представники Кушугумської селищної ради та учні Кушугумського НВК «Інтелект» вшанували українських військових та учасників добровольчих батальйонів, які поклали своє життя за свободу і незалежність Батьківщини Хвилиною мовчання та покладанням квітів біля меморіальної дошки загиблому в зоні проведення Антитерористичної операції та Операції Об’єднаних сил – земляку Андрію Ломейку.

У Кушугумських селищних бібліотеках №1, №2 біля стендів «Пам’яті загиблих» були проведені години пам’яті «Вічна пам'ять і слава героям» та відбувся майстер-клас по виготовленню соняшника – символу пам’яті загиблих захисників.

У Шевченківському клубі відбувся день пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

У дворі Лежинської школи, де встановлено меморіальну дошку загиблому учаснику бойових дій, який поклав своє життя за свободу і незалежність батьківщини Лоцману Анатолію Івановичу, було проведено збори покладання квітів до меморіальної дошки герою.

Відділ освіти, молоді, спорту, культури і туризму райдержадміністрації



П'ятниця, 30 Серпня 2019 14:34 | Переглядів: 178

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]