Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Дні поля у Запорізькому районі

Минулий тиждень відзначився для аграріїв проведенням заходів «День поля» на базі сільгосппідприємств Запорізького району. Так у ТОВ «Валена» відбувся День поля, присвячений запровадженню новітніх технологій вирощування соняшника і кукурудзи, в якому прийняли участь: заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації Олександр Ясинецький, начальник відділу організації виробництва та маркетингу продукції рослинництва Департаменту агропромислового розвитку Ліна Суббота, начальник управління агропромислового розвитку Запорізької райдержадміністрації Віктор Тютюма, керівники та фахівці господарств району, представники насіннєвих компаній вітчизняної та зарубіжної селекції соняшника і кукурудзи: Сади України, Pioner, Euralis, LG, Селекта, Syngenta. Компанії з продажу сільськогосподарських машин та приладь: Агрокалина, Технополь, КЄТ. Компанії з продажу хімічної продукції для сільгоспвиробників: Реаком, Quantum.
Директор з виробництва ТОВ «Валена» Козиряцький Володимир Іванович підкреслив необхідність демонстраційного поля, щоб в умовах нашого мінливого та посушливого клімату місцевий виробник міг обрати найкращий сорт або гібрид сільгоспкультури, який дасть максимальний врожай.
У цей же тиждень на базі ФГ «СВАМ» проведено День поля «Досвід інтенсивного вирощування кукурудзи на підземному краплинному зрошенні». Захід відвідали: начальник управління агропромислового розвитку Віктор Тютюма та представники сільгосппідприємств не тільки Запорізького району, а й інших областей України. Організаторами заходу виступили компанії ТОВ «Іррігатор-Україна», ТОВ «Байєр» (Bayer CropScience) та BASF. В основній частині Дня поля голова ФГ «СВАМ» Володимир Матросенков поділився підбором раціональної системи зрошення та практичними аспектами вирощування кукурудзи на підземному крапельному поливі. На особливостях вирощування кукурудзи в зрошуваних умовах акцентували свою увагу представники компаній Bayer CropScience та BASF.
Всі учасники даних заходів змогли ознайомитись з результатами випробувань представлених сортів та гібридів сільськогосподарських культур, а також оцінити переваги впровадження крапельного зрошення в умовах ризикованого землеробства.

 

Управління агропромислового розвитку райдержадміністрації



Вівторок, 17 Вересня 2019 13:14 | Переглядів: 209

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]