Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Шлюб за добу

Весілля - це, без сумніву, один із найчарівніших днів у житті закоханих. Зазвичай шлюб реєструється після спливу одного місяця від дня подання особами заяви про його державну реєстрацію. Однак, за ініціативою Міністерства юстиції України у 2016 році розпочав свою роботу пілотний проект «Шлюб за добу», який дав можливість кожній парі зареєструвати шлюб у скорочений термін.
Ця процедура користується попитом і на території Запорізької області. На даний момент у місті Запоріжжі зареєстровано 1349 шлюб за добу. Скористатися даною послугою молодята мають змогу, звернувшись до організаторів державної реєстрації шлюбу:
- Позашкільний навчальний заклад «Комунарський районний центр молоді та школярів» Запорізької міської ради;
- Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г. Магара;
- Комунальний заклад «Центр надання послуг»;
- Комунальний заклад «Запорізька обласна філармонія» Запорізької обласної ради;
- Запорізька філія ДП «ЦОІ»;
- Комунальний заклад «Палац культури «Хортицький».
Шлюб за добу швидко здобув популярність серед закоханих, у зв'язку з чим не рідко виникає ряд питань щодо підготовки документів та подання заяви, тож слід зазначити основні документи, які необхідні громадянам, щоб скористуватись цією послугою:
- паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства. При наданні id-картки додатково подається виписка з реєстру про місце реєстрації;
- особи, у яких було вилучено паспорт громадянина України у зв’язку з постановкою на консульський облік в іншій державі, надають паспорт громадянина України для виїзду за кордон з відповідною відміткою про це у паспорті;
- якщо особа раніше перебувала у шлюбі, то додатково надається документ, що підтверджує припинення попереднього шлюбу або визнання шлюбу недійсним
- свідоцтво про розірвання шлюбу;
- рішення суду про розірвання шлюбу, про визнання шлюбу недійсним, яке набрало законної сили;
- свідоцтво про смерть одного з подружжя;
- висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним, тощо.
Як свідчить практика, реєстрація шлюбу за добу цікавить не лише громадян України, але і громадян інших країн. Законодавство України визначає такі умови укладення шлюбу з іноземцем на території України:
- на момент реєстрації шлюбу іноземець повинен перебувати в Україні легально;
- необхідно зібрати всі документи, які передбачені для державної реєстрації шлюбу в Україні. Такі документи повинні бути перекладені на українську мову та засвідчені належним чином;
- важливо подбати про документ, який підтверджує припинення попереднього шлюбу у іноземця (звичайно, якщо такий шлюб був). Такий документ необхідно засвідчити належним чином.
Якщо у молодят під час підготовки до державної реєстрації «Шлюбу за добу» виникають питання, кожен з відділів державної реєстрації актів цивільного стану України з радістю надасть консультацію та роз’яснення усіх запитань.
Запрошуємо Вас скористатись послугою «Шлюб за добу» у будь-якому відділі державної реєстрації актів цивільного стану міста Запоріжжя.
Кохайтесь, а про документи подбає Мін'юст!

Заступник начальника управління - начальник
відділу державної реєстрації актів цивільного
стану Управління державної реєстрації
Головного територіального управління
юстиції у Запорізькій області Т.В. Мехтієва



Четвер, 26 Вересня 2019 11:57 | Переглядів: 308

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]