Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Податкова знижка на освіту дитини: як отримати і на кого оформити

Отримати податкову знижку на навчання ще рік тому могли лише студенти-контрактники вищих навчальних закладів або ж їх батьки, але після внесення змін до Податкового кодексу України, тепер цим правом можуть скористатися і ті, хто сплачує кошти за своїх дітей у закладах дошкільної, середньої шкільної або позашкільної освіти (дитячі садки, спортивні та музичні школи). Повернути гроші можна й за додаткові заняття, але при цьому приватні заклади повинні мати відповідну акредитацію від Міносвіти.
Для студентів, які вступили на військові кафедри або здобуває освіту за кордоном, доведеться розраховувати на власні сили.
Оформити податкову знижку може сам студент (якщо він має офіційний заробіток з якого сплачує податки) або його член сім’ї першого ступеня спорідненості (мати, батько, дружина/чоловік).
Для повернення частини сплачених за навчання грошей, потрібно буде зібрати пакет документів, до якого входять: паспорт; ІПН (ідентифікаційний код); декларацію про майновий стан і доходи; довідку про заробітну плату (за формою № 3); копію договору з навчальним закладом; копії квитанцій (чеків, платіжних доручень) за навчання; документи, що підтверджують ступінь споріднення (якщо за навчання сплачують батьки, то потрібно надати свідоцтво про народження дитини, якщо на податкову знижку претендує чоловік або дружина – свідоцтво про шлюб); заява із зазначенням реквізитів рахунку для перерахування відшкодування.
Після того як пакет документів вже зібрали, потрібно звернутися до відділення фіскальної служби за місцем проживання.
Оформити податкову знижку можливо до 31 грудня року наступного за звітним (мається на увазі, що у 2019 році подаємо документи за 2018 рік).
Слід звернути увагу щоб у квитанції про сплату за навчання обов’язково були вказані дані саме тієї особи, яка укладала договір із закладом освіти й буде отримувати податкову пільгу.
Оформленням податкової знижки краще займатися тому, хто офіційно працює і отримує найбільшу зарплату.
У кожного розмір податкової пільги, на яку він претендує, буде різнитися.
Згідно статті 179 Податкового кодексу України у разі ухвалення Вам компенсації за навчання, кошти будуть переведенні на Ваш банківський рахунок протягом 60 днів після надходження пакету документів.

Головний спеціаліст

Головного територіального
управління юстиції
у Запорізькій області  Савчук



Середа, 09 Жовтня 2019 09:25 | Переглядів: 149

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]