Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Микола Якович Гранько, воїн-інтернаціоналіст, командир танку

З 70-річним ювілеєм, нещодавно привітали рідні, друзі, сусіди та культпрацівники Шевченківського сільського клубу комунального закладу «Районний центр культури і дозвілля» Запорізької районної ради Запорізької області працелюбного, відповідального, надійного, доброго і привітного учасника бойових дій ГРАНЬКО МИКОЛУ ЯКОВИЧА.
Народився Микола Якович у селі Біленьке Запорізької області. Успішно закінчив Біленьківську середню школу, проявив себе кмітливим та виконавчим юнаком – йому можливо було доручити любу справу. Сила, активність і спритність відрізняли Миколу – школяра від ровесників. У 19 років Микола Якович отримав повістку до Армії, був розподілений у Миколаївську учбову танкову частину, де згодом вивчився на командира танку. Навчання дуже легко давалося кмітливому хлопцю, тому його командир неодноразово пропонував здати екзамени за якогось не дуже успішного учня, на що він люб’язно погоджувався. Згодом танкову частину переводять у Молдову до Кишинева. Микола розповідав, як узимку довелося спасати двох маленьких хлопчиків (молдаван), що потопали на льодовому озері.
«…Поліз у крижану воду не думаючи про своє здоров’я з єдиною думкою – швидше б витягнути малят з крижаного полону». За що від командування отримав грамоту «За спасіння потопаючих» та довгоочікувану відпустку до рідного дому і батьків. Потім танкову частину перевели в Чехословаччину для підтримки правопорядку.
Трудову діяльність, досвід та майстерність, присвятив Запорізькому алюмінієвому комбінату, де працював наладчиком металургійного обладнання, також свою майстерність застосував на підприємстві Запоріжсантехмонтаж .
Перебуваючи на пенсії, улюбленою справою стало вирощування різного роду городини, яка забирає чимало часу, терпіння та приносить задоволення.
Ветерана підтримує його родина: дружина Наталія, доньки Олена та Ліна, зять Стас, радіють народженню онука Ігорька. І з нетерпінням чекає звісток від сина Руслана, з яким останній час загубився зв'язок.
Микола Якович бере активну участь у заходах клубу, підтримує та тісно спілкується з учасниками АТО, села Шевченківське, щодо військової служби. Вітаємо його з ювілеєм, бажаємо багато щасливих років, добробуту, родинного затишку, міцного здоров’я, миру та злагоди.



Четвер, 18 Травня 2017 13:01 | Переглядів: 469

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]