Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

УЧАСНИКИ АТО У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ МОЖУТЬ ПРОЙТИ РЕАБІЛІТАЦІЮ ТА НАВЧАННЯ

На сьогодні у Запорізькій області проживає 43,2 тисячі ветеранів війни, у тому числі 19,6 тисячі учасників бойових дій, левова частка з них - 13,3 тисячі - учасники антитерористичної операції (ООС).

Для забезпечення вирішення їх соціальних проблем діє обласна програма «Назустріч людям».

За повідомленням Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, в област надійшли путівки, за якими 114 учасників АТО направлені на психологічну реабілітацію. Оздоровлено в санаторно – курортних закладах 145 бійців.

Першочергово учасникам антитерористичної операції за рахунок обласного бюджету надаються путівки для оздоровлення у санаторіях і профілакторіях, розташованих у Запорізькій області.

В обласному бюджеті також було передбачено і виплачено грошову допомогу кожному учаснику бойових дій у розмірі 500 грн до Дня захисника України.

Для професійного навчання учасників АТО Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації укладено договори з професійно – технічними навчальними закладами.

Готові постійно приймати учасників антитерористичної операції на навчання з обов’язковим наданням психологічної підтримки й інших послуг обласний центр комплексної реабілітації осіб з інвалідністю в місті Бердянськ і центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Мелітопольської міської ради.

Учасники АТО, яким встановлено інвалідність, при наявності медичних показань також мають можливість пройти курс професійної реабілітації з медичним супроводом в одному з центрів, які діють в Україні (Лютіж, Вінниця, Львів та інші).

Влітку 2019 року оздоровлено 26 дітей, у яких один із батьків загинув (пропав безвісти) в зоні антитерористичної операції, а також 2082 дітей осіб, які брали або беруть безпосередню участь у антитерористичній операції.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації



Понеділок, 04 Листопада 2019 15:32 | Переглядів: 159

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]