Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ДЛЯ ОСІБ З ПОРУШЕННЯМ ЗОРУ З’ЯВИЛИСЯ АДАПТОВАНІ ВЕРСІЇ СЕРТИФІКАЦІЙНИХ РОБІТ НА ЗНО

У 2020 році особи з порушеннями зору мають можливість пройти зовнішнє незалежне оцінювання з використанням завдань, надрукованих рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, з української мови і літератури, математики, історії України та біології. Наразі затверджено характеристики сертифікаційних робіт та критерії оцінювання завдань відкритої форми.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Сертифікаційна робота з української мови і літератури міститиме 30 завдань різних форм, у тому числі відкритої форми з розгорнутою відповіддю (власне висловлення). Для виконання тесту учасники матимуть 150 хвилин.

На виконання сертифікаційної роботи з математики відведено також 150 хвилин. Учасникам буде запропоновано розв’язати 20 завдань різних форм, два з них – відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

З історії України тест міститиме 40 завдань різних форм. Для виконання роботи учасники матимуть 120 хвилин.

Сертифікаційна робота з біології міститиме 34 завдання різних форм, на виконання яких відведено 120 хвилин.

Під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання всі учасники, які в процесі навчання використовують шрифт Брайля, отримають тестовий зошит із завданнями сертифікаційної роботи та зошит відповідей.

Для того, щоб учасник тестування був забезпечений спеціальним тестовим зошитом із завданнями, потрібно під час формування реєстраційної картки вказати на необхідність створення особливих умов, зазначити номер і дату виданої закладом охорони здоров’я форми № 086-3/о. Медичний висновок, в якому зазначається необхідність створення особливої умови, треба подати разом з іншими реєстраційними документами.

Відповіді на завдання мають бути записані рельєфно-крапковим шрифтом із використанням Брайлівського приладу для письма та грифеля з однієї сторони аркуша, починаючи з наступного після титульного.

Нагадаємо, вперше учасники тестування виконували завдання сертифікаційних робіт, надрукованих рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, у 2018 році. Тоді проводилась апробація завдань з української мови і літератури, математики, історії України під час додаткової сесії.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 02 Січня 2020 13:58 | Переглядів: 172

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]