Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

РОЗШИРЕНО ПЕРЕЛІК ЛІКІВ, ЩО БУДУТЬ ЗАКУПОВУВАТИСЯ КОШТОМ ДЕРЖБЮДЖЕТУ

Вперше на закупівлю ліків та медвиробів на централізованому рівні додатково виділено 3,2 млрд грн. Таким чином, загальний бюджет на закупівлі лікарських засобів та медичних виробів у 2020 році складатиме близько 9,7 млрд грн, що є рекордною сумою на закупівлю ліків для громадян України.

При формуванні переліку закупівель Міністерство охорони здоров’я України використовувало методи оцінки медичних технологій (ОМТ або НТА - health technology assesment) із залученням фахівців Департаменту оцінки медичних технологій Державного експертного центру МОЗ України. Цей підхід дозволяє раціонально використовувати бюджетні кошти, досягти економії і збільшити забезпеченість ліками пацієнтів України.

Так, пацієнти, хворі на туберкульоз, отримають протитуберкульозний препарат претоманід. Він схвалений Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів, США (FDA). Його застосування дозволить не тільки збільшити кількість пацієнтів, які одужають, але й суттєво зекономити кошти державного бюджету, оскільки вартість застосування комбінації лікарських засобів «претоманід-бедаквілін-лінезолід» протягом 26 тижнів складатиме приблизно 50 тис. грн, наразі ж курс лікування менш ефективними комбінаціями по 6-8 препаратів коштує 120 тис. грн та триває до двох років.

Пацієнти, хворі на рак, отримають доступ до сучасного лікування. Для пацієнтів з раком нирки буде закуплено препарат сунітініб або пазопаніб у залежності від того, хто з виробників надасть найкращу цінову пропозицію. Це два інноваційних препарати, які мають схожі показники ефективності та безпеки при лікуванні раку нирки. Для пацієнтів з раком легень буде закуплено лікарський засіб пеметрексед. Це генеричний препарат, зареєстрований в Україні та світі. Для пацієнтів з онкогематологічними захворюваннями, зокрема, з мієлодиспластичним синдромом буде забезпечено доступ до лікарського засобу азацитидин.

Пацієнти з ВІЛ/СНІД отримають доступ до комбінованого препарату тенофовір алафенамід/емтрицитабін/долутегравір. Він дозволений до використання в Європейському союзі на основі досліджень, які показують подібну ефективність, але викликають менше побічних реакцій у порівнянні з тенофовіром дизопроксил фумаратом (TDF).

Для розвитку системи донорства крові вперше будуть закуплені витратні матеріали для лабораторного обладнання Alinity s. Це обладнання має вищу точність, водночас вартість обстеження однієї донації не перевищує вартість на обладнанні Architect i2000sr, що використовується наразі.

Діти молодшого віку з пересадженими органами отримають доступ до рідкісних форм імуносупресивних препаратів, серед яких такролімус, циклоспорин, мофетіла мікофенолат. Це дозволить спростити використання імуносупресії у дітей, а також отримати кращі клінічні результати для цих пацієнтів.

До переліку закупівель на додачу до цементних ендопротезів будуть повернуті безцементні, оскільки існують пацієнти, яким необхідно застосовувати саме їх.

Одним із нових інструментів, що буде використовуватись у 2020 році, стануть так звані «jumbo group» - об’єднані в один лот лікарські засоби з різними міжнародними непатентованими назвами та/або дозуваннями та/або формами випуску, але однаковим або схожим профілем ефективності та безпеки.

За матеріалами Міністерства охорони здоров’я



Четвер, 09 Січня 2020 10:18 | Переглядів: 121

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]