Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Український народ 22 січня щорічно святкує День Соборності України. Це свято нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми – єдиний народ!

Запорізький район підтримав це свято Злуки. По селах були проведені різноманітні заходи: розміщені стенди із фотографіями місцевих жителів, які загинули у боротьбі за свободу та незалежність України під час антитерористичної операції під гаслом «Вічна пам'ять і слава героям!», устатковані виставки, які відображають трагічні події в житті Українського народу у різні часи, присвячені боротьбі за свободу та незалежність України. У цей день прапори майоріли на будівлях усіх закладів культури.

Було проведено ряд заходів, спрямованих на подальшу консолідацію суспільства навколо ідеї єдності держави, серед яких: урок патріотизму «Україна – одна єдина» та флешмоб «Ми єднаємось» у Балабинському селищному будинку культури. У Кушугумському селищному клубі завідуючими бібліотек було проведено круглий стіл «І обнялися береги одного, вічного народу», в бібліотеках розміщені виставки-роздуми «Перші кроки до національної державності: 1917-1921 роки», книжкові виставки «Подія ця пройшла по їхніх долях: Українська революція 1917-1921 років у художніх творах», «Вірність історичній правді: значення Української революції 1917-1921 років».

У Степненському музеї разом зі школою проведено урок «Великий день єднання». Брейн-рінг з історії України «І обнялися береги одного, вічного народу» був проведений у світлиці Степненського клубу, який закінчився обговоренням подій на сході країни та Хвилиною мовчання пам’яті загиблим.

Працівники культури Малокатеринівського БК та бібліотеки провели історичну годину «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг», де розповіли про видатних діячів України та актуальні проблеми сучасної історії України, пов’язані з питаннями єдності української нації. При проведенні заходу Хвилиною мовчання згадали захисника України Лехта Володимира – Почесного громадянина Запорізького району, який загинув в АТО. На захід було запрошено учасників АТО – Коваленко О.О., Косу Д.А., Прочан О.В. та інші.

У Миколай-Полі, за участю керівників виконкому сільської ради та військовослужбовців, які брали участь у антитерористичній операції, покладено квіти до братських могил, У сільській бібліотеці проведено виставку та історичну годину на тему «Соборна, рідна незалежна Україна», а у приміщенні Новопетрівської бібліотеки біля стенду «Майдан – революція гідності» була проведена зустріч з членами родин військовослужбовців, які брали участь у антитерористичній операції на сході країни.

22 січня в Запорізькому обласному центрі молоді відбувся обласний «Урок мужності» з нагоди Дня Соборності України. У заході взяли участь вихованці Балабинського будинку культури - театр вогню «Магай». Керівника гуртка, Магницьку Вікторію, нагородили Подякою за підтримку талановитої молоді.

Усіх присутніх на цих заходах об’єднало бажання бачити рідну Україну незалежною, вільною, заможною та європейською державою.

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму райдержадміністрації



Четвер, 23 Січня 2020 14:34 | Переглядів: 245

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]