Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗАПОРІЖЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ КРУТ

Сто два роки тому відбувся героїчний бій під Крутами, який дозволив Українській Народній Республіці виграти час для підписання Брест-Литовського мирного договору. В цей день більшовицький загін червоноармійців вступив у битву з українським військом, у складі якого були студенти, гімназисти та курсанти.

Бій під Крутами став однією з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних подій 1917-1921 років. Саме Крути стали символом боротьби та одночасно нагадуванням про велику ціну, яку український народ заплатив за власну державність та незалежність.

З нагоди Дня пам’яті Героїв Крут у КЗ ім. Довженка в Запоріжжі відбувся тематичний захід. У ньому взяли участь учні «Січового колегіуму», ліцею «Захисник», представники органів влади. Вони вшанували пам’ять українських воїнів, які боролися за свободу Української держави.

Заступниця голови облдержадміністрації Марина Кудерчук звернулася до присутніх та зазначила, що для молодого покоління цей день має особливе значення.

− Символічно, що захід відвідали учні закладів освіти воєнно-патріотичного напряму. Фільм, який запропоновано переглянути, показує історію таких же юнаків-ліцеїстів, які захищали свою Батьківщину. Важливо пам’ятати подвиги своїх однолітків, це надихає та виховує в хлопцях дух патріотизму, − зазначила Марина Кудерчук.

У свою чергу, до присутніх звернулися й представники учнівської молоді Запоріжжя.

− Сьогодні ми зібралися тут, тому що нам небайдужа пам’ять наших героїв. Подвиг українських юнаків під Крутами навічно залишиться в історії як символ національної честі. Ми, ліцеїсти Запорізького обласного ліцею-інтернату «Захисник», обіцяємо бути патріотами, любити Україну і, якщо буде потрібно, станемо на її захист, як наші ровесники 102 роки тому, — зазначив віце-сержант обласного ліцею-інтернату «Захисник» Микита Тихонов.

Учасники заходу також переглянули український історичний фільм «Крути 1918» режисера Олексія Шапарєва, присвячений подіям тих часів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 29 Січня 2020 14:08 | Переглядів: 140

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]