Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Змінюються умови звернення до вузьких спеціалістів

В Україні змінюються умови надання медичних послуг закладами охорони здоров’я: запроваджуються електронні медичні книжки, лікарняні, а також впроваджується гарантований пакет медичних послуг (його обсяг визначатиметься з урахуванням потреб пацієнтів, клінічної доцільності, економічної ефективності та забезпечення рівного доступу до послуг).

Крім того, з 1 квітня змінюється модель фінансування вторинної ланки медицини, укладаються договори за програмою медичних гарантій. Так, якщо раніше була субвенція в залежності від кількості населення, що проживає на території, і кількості ліжок, то зараз гроші будуть «йти за пацієнтом». Кожен лікувальний епізод або випадок (надходження до приймального покою, лікування в стаціонарі і виписка) будуть відстежуватися та оплачуватися медичною службою здоров’я.

Звернення до лікарів-спеціалістів, за направленням сімейного лікаря, з яким укладено декларацію, будуть оплачуватися Національною службою здоров’я. Якщо є електронне направлення від вузького фахівця на госпіталізацію, то лікувати пацієнта будуть безкоштовно (25 пакетів безкоштовних послуг). Якщо пацієнт звертається до лікарів-спеціалістів за власним бажанням, він самостійно має сплатити за цей візит, крім випадків екстреної медичної допомоги — її надають безкоштовно в 100 % випадків, не залежно від того, в яку лікарню хворий потрапляє: міську або сільську, є у нього декларація чи ні.

Слід нагадати, що консультації та послуги первинної медичної допомоги, які надає сімейний лікар, терапевт або педіатр, є безоплатними для пацієнтів, а кількість консультацій — необмежена. Пацієнт може відвідувати свого лікаря, коли в цьому є необхідність.

Тобто, щоб безкоштовно отримати планову медичну допомогу, обов’язково потрібно мати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром (для дітей) та електронне направлення.

Тому, тим, хто ще не уклав договір із сімейним лікарем, рекомендуємо не гаяти часу та обрати свого сімейного лікаря вже найближчим часом.

За матеріалами Урядового порталу



Понеділок, 03 Лютого 2020 11:28 | Переглядів: 159

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]