Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Бережіть своє здоров'я та життя і здоров'я інших людей!

З метою попередження травмування та загибелі людей в побуті управління соціального захисту населення райдержадміністрації застерігає. Людина може травмуватися, як на виробництві, так і в побуті. Травми, які трапилися в побуті ще називаються невиробничими. Під нещасними випадками невиробничого характеру слід розуміти не пов’язані з виконанням трудових обов’язків травми, у тому числі отримані внаслідок заподіяних тілесних ушкоджень іншою особою, отруєння, самогубства, опіки, обмороження, утоплення, ураження електричним струмом, блискавкою, травми, отримані внаслідок стихійного лиха, контакту з тваринами, які призвели до ушкодження здоров’я або смерті потерпілих.

Травма – це пошкодження організму людини або раптове погіршення її здоров’я внаслідок порушення правил безпечної поведінки. Залежно від характеру пошкодження травми поділяються на механічні, термічні, хімічні, електричні, променеві, біологічні, психічні, комбіновані. Наслідки травм можуть бути дуже важкими й призводити до втрати дієздатності на певний час або й на все життя.

Надзвичайно багато людей отримують травми в побуті, в результаті дорожньо – транспортних пригод, під час пожеж, купання у водоймищах, від отруєнь та інших нещасних випадків.

Останнім часом застосовуються нові види палива, струм великої напруги, дрібні електроприлади, що мають велику швидкість обертання, нові матеріали для оздоблення приміщень та хімічні побутові засоби. Все це слід контролювати засобами безпеки, бо інакше можуть виникнути нещасні випадки і травми.

Психологічно людина звикає до навколишніх умов, а це призводить до притуплення почуття небезпеки, виникає зневажливе ставлення до правил і порад, які містяться в інструкціях до побутових приладів, механізмів, зброї, іграшок тощо.

Вид побутового травматизму залежить від віку. Діти молодшого віку заковтують дрібні предмети, які можуть потрапити не в стравохід, а дихальні шляхи і викликати задуху, стягують каструлі з окропом, падають в незакриті ями, погреби, колодязі. Єдиний засіб запобігти таким нещасним випадкам - постійний нагляд.

Діти дошкільного та шкільного віку отримують переломи й травми від падіння з висоти, поранення при грі з вибухо - та пожежонебезпечними речовинами. Окрему групу становлять травми осіб літнього віку. Показники частоти травм у цій групі різко зростають після 65 років. Люди літнього віку нерідко ослаблені хворобами, мають знижений зір і слух, погано координують свої рухи.

Аналіз стану та причин травматизму свідчить про те, що найчастіше нещасні випадки супроводжуються такими травмуючими діями: наїзди на пішоходів та велосипедистів; падіння на дорогах із транспортних засобів, споруд; обвали в аварійних приміщеннях, на будівельних майданчиках, у ярах; падіння предметів з висоти, відлітання осколків; пошкодження інструментами, рухомими частинами механізмів, машин; ураження в результаті вибуху газу, електричним струмом, блискавкою; опіки;
отруєння; утоплення внаслідок неправильної поведінки у воді та інше.

Основою профілактики травматизму є з'ясування причин, обставин і умов походження нещасного випадку. Щоб уникнути небезпечних ситуацій і травм, необхідно, насамперед виконувати такі загальні вимоги безпеки: суворо дотримуватися правил безпеки незалежно від місця перебування: удома чи на вулиці, на роботі; уникати небезпечних місць, обирати найбезпечніший маршрут свого руху; не перебувати на виробничих об’єктах, будівельних майданчиках без дозволу, супроводу служби технічного нагляду та в аварійних приміщеннях; купатися тільки у спеціально відведених для цього місцях; бути обережним у місцях можливих обвалів та падіння предметів з висоти.

Шановні мешканці та гості району, будьте обачні! Не нехтуйте заходами безпеки! Бережіть власне життя та життя своїх рідних!



Четвер, 06 Лютого 2020 09:17 | Переглядів: 411

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]