Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЮНІСЕФ відкриває 30 спортивних майданчиків для дітей і громад у постраждалих внаслідок конфлікту районах

Заняття спортом сприятимуть соціальній згуртованості та мирному співіснуванню громад у
п'яти східних областях України


Балабине, 31 травня 2017 року - Один із ЗО спортивних майданчиків, які Дитячий фонд 00Н (ЮНІСЕФ) створив для дітей та громад на сході України, урочисто відкрився сьогодні у смт. Балабине Запорізької області. Майданчик площею 80 метрів розташований у школі- гімназїї «Престиж» на вулиці Престижній, 2а, і складається з дитячого гімнастичного комплексу, тенісного столу та набору вуличних тренажерів. Користуватися обладнанням зможуть діти шкільного віку, а також всі охочі у громаді. Заняття спортом сприятимуть розвитку у дітей позитивних цінностей та ставлень, що допоможуть їм повністю реалізувати себе, дозволять насолоджуватися правом грати у безпечному та здоровому середовищі, а також сприятимуть створенню дружньої атмосфери у суспільстві.
«Окрім того, що спорт зміцнює здоров'я і розвиває соціальні навички, необхідні для життя і процвітання у громадах, він особливо корисний для дітей, що опинилися у кризових ситуаціях: фізичні вправи та гра заохочують соціальну згуртованість і сприяють відновленню після стресу», - сказав Роман Шейко, Голова Харківського зонального офісу Представництва ЮНІСЕФ в Україні. - «ЮНІСЕФ продовжує використовувати спорт для об'єднання хлопців і дівчат зі східних регіонів через спільні інтереси».
Починаючи з травня подібні майданчики за сприяння ЮНІСЕФ відкриваються у ще 29 населених пунктах у п'яти східних областях України: Донецькій, Луганській,
Дніпропетровській та Запорізькій, що найбільше постраждали внаслідок конфлікту в Україні і прийняли найбільше число внутрішньо переміщених осіб. Більшість майданчиків були створені на базі місцевих шкіл чи інших освітніх закладів, відібраних департаментами освіти обласних адміністрацій. Обладнання майданчиків, побудованих впродовж листопада-травня 2017 року, може незначною мірою різнитися відповідно до запитів отримувачів на місцях.
Спортивні майданчики були побудовані в рамках реалізації проекту «Посилення соціальної згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у Східній Україні». Проект реалізується за фінансової підтримки Уряду Німеччини, що надається через Банк розвитку KfW. Раніше у рамках цього проекту ЮНІСЕФ надав спортивне обладнання 302-м школам у п'яти східних областях та провів Кубок ЮНІСЕФ з волейболу для 3500 школярів. Наразі на сході України триває Футбольний кубок ЮНІСЕФ, що об'єднав близько 5000 учнів.
Про ЮНІСЕФ
В усій своїй діяльності ЮНІСЕФ відстоює права і благополуччя кожної дитини. Спільно з партнерами ми працюємо у 190 країнах і територіях задля переведення цього зобов'язання у площину практичних дій, докладаючи особливих зусиль до охоплення найуразливіших і соціально виключених дітей, заради всіх дітей, де б вони не знаходилися.
Більше інформації про ЮНИСЕФ та нашу роботу з дітьми: www.unicef.org/ukraine
Слідкуйте за діяльністю ЮНИСЕФ у Twitter та Facebook.



Середа, 31 Травня 2017 12:23 | Переглядів: 522

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]