Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ЗАПОРІЖЦІВ ПОПЕРЕДЖАЮТЬ ПРО УСКЛАДНЕННЯ ПОГОДНИХ УМОВ НА ТЕРИТОРІЇ ОБЛАСТІ

Територією Запорізької області вирує негода. Як повідомили у Головному управлінні ДСНС України у Запорізькій області, у зв'язку з переміщенням по території області циклону, з 11 лютого очікується ускладнення погодних умов. Сьогодні у місті Запоріжжя та на території Запорізької області очікується посилення південного вітру до 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця.

Складні погодні умови відповідають І рівню небезпечності (жовтому). Такі погодні умови можуть призвести до пошкодження дахів та електричних мереж, руйнування будівельних конструкцій, порушення та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць та інші збитки.

Несприятливі погодні умови очікуються і у найближчі дні:

12 лютого – хмарно, вночі мокрий сніг та дощ, вдень невеликий дощ, ожеледиця, вітер західний 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с, температура повітря вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 1-6° тепла;
13 лютого – хмарно з проясненнями, без істотних опадів, ожеледиця, вітер західний 7-12 м/с, температура повітря вночі 1-6° морозу, вдень 0-5° тепла;
14-15 лютого очікується мінлива хмарність, без опадів, місцями ожеледиця, вітер південно-східний 5-10 м/с, температура повітря вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 1-6° тепла.
Отже, громадянам рекомендують утриматися від поїздок на великі відстані автобусами та власним транспортом.

Рекомендації для власників транспортних засобів.

Під час руху неухильно дотримуйтеся вимог Правил дорожнього руху. Не забувайте про паски безпеки, дотримуйтесь безпечної швидкості та дистанції, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної та спецтехніки).

Водіям рекомендуємо укомплектувати транспортний засіб сніговою лопатою, тросом, достатнім запасом пального та мати при собі термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, теплі речі, ковдру для можливості зігрітися у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Не ризикуйте своїм життям, та не наражайте інших учасників дорожнього руху, виїжджаючи на зимову дорогу в непідготовленому автомобілі.

Рекомендації для керівників транспортних перевезень.

У разі погіршення погодних умов штаб з ліквідації НС, аби запобігти утворенню заторів на дорогах, потраплянню у снігові замети пасажирів та водіїв, а також з метою мінімізації негативних наслідків, прийматиме рішення щодо перекриття руху внутріобласними автошляхами та трасами регіонального й міжнародного значення, тому сплануйте заздалегідь виїзд великогабаритного транспорту. Водії мають бути уважнішими на дорогах, контролювати швидкість транспортного засобу: крім того, що через ожеледицю значно ускладнюється процес керування автомобілем (зокрема збільшується гальмівний шлях), пішоходи можуть падати, переходячи дорогу.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

 



Вівторок, 11 Лютого 2020 09:23 | Переглядів: 158

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]