Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

З 2020 РОКУ РЕАБІЛІТАЦІЙНІ ЗАХОДИ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ НЕ ТІЛЬКИ ДІТИ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ДИТЯЧОГО ЦЕРЕБРАЛЬНОГО ПАРАЛІЧУ, А І ДІТИ З ІНВАЛІДНІСТЮ З ІНШИМИ ЗАХВОРЮВАННЯМИ

До постанови Кабінету Міністрів України від 27.03.2019 № 309 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю» ( далі - Порядок) внесено зміни, якими передбачено здійснення направлення на реабілітацію дітей з інвалідністю не лише внаслідок дитячого церебрального паралічу, а також з іншими захворюваннями.

Для зацікавлених в цьому питанні батьків необхідно спочатку ознайомитися з «Переліком реабілітаційних установ, закладів охорони здоров’я», який розміщений на сайті Мінсоцполітики за посиланням: https://www.msp.gov.ua/…/reabilitaciya-ditey-z-invalidnisty… або в управління соціального захисту населення райдержадміністрації

Наступним кроком для батьків або законних представників дитини з інвалідністю є подання заяви про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями наступних документів:

паспорта громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;
індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).

У разі отримання від реабілітаційної установи, вибраної одним із батьків дитини чи її законним представником, обґрунтованої відмови від здійснення реабілітаційних заходів у такій реабілітаційній установі місцевий орган соціального захисту інформує про це одного з батьків дитини чи її законного представника та пропонує вибрати іншу реабілітаційну установу.

Місцевий орган соціального захисту населення протягом п’яти робочих днів з дати подання заяви укладає договір про здійснення для дитини реабілітаційних заходів (далі - договір) у трьох примірниках (один - для місцевого органу, другий - для реабілітаційної установи, третій - для одного з батьків дитини чи її законного представника), в якому зазначаються строки здійснення реабілітаційних заходів у реабілітаційній установі, їх вартість тощо.

Відшкодування вартості реабілітаційних заходів для дітей здійснюється місцевими органами в межах бюджетних коштів шляхом їх безготівкового перерахування реабілітаційним установам як оплати за надані послуги відповідно до укладених договорів на підставі актів наданих послуг у розмірі, що не перевищує встановлену граничну вартість реабілітаційних заходів, а якщо вартість таких заходів є меншою від граничної, - у розмірі, що не перевищує фактичну вартість реабілітаційних заходів.

Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації, в якій зазначаються обсяг і строки проведення таких заходів. Перелік базових реабілітаційних заходів призначається індивідуально залежно від потреб дитини. Реабілітаційні заходи можуть надаватися як у стаціонарі, так і амбулаторно.

Гранична вартість реабілітаційних заходів не перевищує для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня - 16 тис. гривень, III ступеня - 25 тис. гривень.

Під час здійснення реабілітаційних заходів у стаціонарі їх гранична вартість може включати вартість проживання та харчування дитини, одного з батьків дитини чи її законного представника. Під час здійснення реабілітаційних заходів амбулаторно у граничну вартість можуть включатися витрати на харчування дитини, одного з батьків дитини чи її законного представника.

Усіх бажаючих чекаємо за адресою та документами, які вказані вище.

За За матеріалами Міністерства соціальної політики України



Середа, 12 Лютого 2020 10:37 | Переглядів: 154

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]