Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ДЕНЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ ВІДЗНАЧИЛИ У РАЙОНІ

День Героїв Небесної сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

У Запорізькому районі вшанували пам’ять героїв Небесної сотні та героїв Майдану представники комунальних закладів та структурних підрозділів райдержадміністрації.

Хвилиною мовчання віддали шану загиблому герою-учаснику авто майдану Синенку Сергію Петровичу який похований на території Запорізького району. У Кушугумськiй бібліотеці №2 представлена виставка – пам’ять «Майдан. Герої не вмирають».

З метою вшанування пам’яті мужніх учасників подій на Майдані, вулицях Грушевського та Інституцькій (2013-2014), яких українці називають просто – Герої Небесної Сотні, що віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії та європейського майбутнього нашої держави, у Балабинському будинку культури проведено урок пам’яті «Гірко плаче Україна, плаче кожна мати, яка відпустила сина – волю добувати». Протягом уроку згадували події тих днів, знайомилися з інформацією та вшановували тих людей, яких в народі називають просто – Герої Майдану.

У Шевченківському клубі працівники культури підготували патріотичну годину спілкування «Небесна Сотня – то в серцях вогонь». Присутні дізналися про пам’ятний день, метою якого є увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності.

У нашій країні встановлено особливий пам’ятний день - День Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно 20-го лютого. До річниці кривавих подій на Майдані Малокатеринівська сільська бібліотека разом з будинком культури провели годину спілкування «Небесна сотня на стороні гідності», під час якої бібліотекар Грушко В.І. розповіла дітям про події Майдану і провела презентацію двох книг: «Менталітет майдану» (О. Стражний) та «Щоденник майдану та війни» (А. Курков). Прозвучали поетичні композиції, присвячені подіям на Євромайдані та Героям Небесної Сотні. Діти поділилися своїми особистими враженнями про події, які відбувалися на Майдані, вшанували пам’ять загиблих Хвилиною мовчання.

Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму райдержадміністрації



П'ятниця, 21 Лютого 2020 09:26 | Переглядів: 368

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]