Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У СМТ. МАЛОКАТЕРИНІВКА ПІСЛЯ КАПІТАЛЬНОГО РЕМОНТУ ВІДКРИТО ПРИМІЩЕННЯ ДИТЯЧОГО САДОЧКУ «РУКАВИЧКА»!


Ось і прийшов довгоочікуваний день: відкриття нового приміщення дитячого садочку «Рукавичка» у смт. Малокатеринівка!
Збулася довгоочікувана мрія Малокатеринівського селищного голови Людмили Волик, її колективу, усіх жителів громади! А ще – керівників району у різні періоди: Анатолія Васюка, депутата обласної ради Віктора Щербини, які започатковували це будівництво і твердо три роки тому для себе сказали: новому садочку в Малокатеринівці бути! Змінювалися часи, але ідея жила. Естафету Анатолія Григоровича і Віктора Віталійовича гідно продовжили голова Запорізької районної ради Сергій Бурма та перший заступник голови РДА Світлана Чудеснова. Вони підтримували Малокатеринівського селищного голову, разом з нею йшли на прийоми у найвищі кабінети обласної влади і не зупинили будівництво такого важливого для селища об’єкту.
І ось фініш! В урочистому заході з нагоди відкриття дитячого садочка взяв участь голова облдержадміністрації Віталій Туринок, заступник голови облдержадміністрації Володимир Тарасенко та голова обласної ради Григорій Самардак.
Разом з малокатеринівцями гості пройшлися і помилувалися зеленими насадженнями на території, на власні очі побачити гарне ігрове містечко - дитячий майданчик, відвідали затишні кімнати для сну, побачили ігрові кімнати, обладнанні сучасними меблями та ігровими куточками. Гарна актова зала для проведення свят, кімнати гігієни для малюків, медична кімната та багато- багато цікавинок садочку всі побачили на власні очі.
Голова виконкому Малокатеринівської селищної ради Людмила Волик провела гостям екскурсію дитячим садком. Директорка дошкільного навчального закладу Олена Діденко розповіла, що Малокатеринівський КДНЗ «Рукавичка» працює як дитячий садок з 1940 року. А сама будівля побудована у 1928 році. Заклад розрахований на дві групи – 30 місць. Наразі садочок відвідують 40 вихованців. На черзі до зарахування в дитячий садок знаходяться ще 50 дітей. З цього року групи набули статусу інклюзивних, адже до закладу ходять діти з особливими освітніми потребами.
Масштабна реконструкція закладу тривала три роки. Кошти надходили з Державного фонду регіонального розвитку та завдяки сумісному фінансуванню Запорізької області та Запорізького району. Було вирішено пристосувати під дитсадок просторе адміністративне приміщення колишнього сільськогосподарського підприємства. З відкриттям другого корпусу зникає черга на зарахування до дитсадка і всі охочі будуть забезпечені місцями в закладі дошкільної освіти, − наголосила Олена Діденко.
Приміщення побудовано із застосуванням енергоефективних технологій, має багатофункціональний простір для двох груп дошкільників, спортивну, музичну та актові зали, харчовий та медичний блоки, пральню, адміністративні приміщення, а також приміщення для роботи логопеда та психолога.
На території закладу розташовані групові майданчики з тіньовими навісами та безпечним гумовим покриттям на підлозі, пісочниці, майданчики для занять з фізкультури, вивчення правил дорожнього руху та юних натуралістів. Проведено капітальне облаштування території з яскравим озелененням. На сьогодні заклад повністю забезпечений всім необхідним для початку роботи

 

 

 

«Редакція газети «Червоний промінь»



Четвер, 05 Березня 2020 15:40 | Переглядів: 392

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]