Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

В ОБЛАСТІ ВЖИВАЄТЬСЯ НИЗКА ЗАХОДІВ ЩОДО НЕДОПУЩЕННЯ ПОШИРЕННЯ КОРОНАВІРУСУ

Питання організації заходів із запобігання поширенню коронавірусу на території Запорізької області обговорили учасники позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке 10 березня відбулось під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Антонова.

Як повідомила заступниця директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Марина Воловик, до закладів охорони здоров'я області всіх форм власності, керівників відокремлених підрозділів ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» доведено рекомендації МОЗ України щодо дій при виявлені особи, яка відповідає визначенню випадку 2019- nCоV. Керівництвом міст Запоріжжя, Бердянськ, Мелітополь були визначені заклади охорони здоров’я, які будуть підлягати перепрофілюванню у разі масового надходження хворих на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом.

Як відзначив Андрій Антонов, необхідно на рівні райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад вирішити питання забезпечення засобами індивідуального захисту залежно від потреби. Тож, головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, міським, сільським та селищним головам об'єднаних територіальних громад Запорізької області доручено вирішити питання щодо виділення коштів з місцевих бюджетів з метою закупівлі засобів індивідуального захисту (для персоналу, який залучається до попередження можливого поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV) у відповідності до потреби кожної територіальної одиниці.

Також керівникам КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя», морських і річкових портів, залізничних станцій Запорізької дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця», автовокзалів ПрАТ «Запоріжавтотранс» рекомендовано визначити додаткові приміщення для розгортання ізоляторів тимчасового перебування осіб з ознаками гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.

Також розглядаються питання щодо можливості введення карантину у дошкільних та навчальних закладах освіти та переведення школярів на дистанційну форму навчання, заборону проведення масових заходів тощо.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Середа, 11 Березня 2020 10:22 | Переглядів: 163

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]