Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

У Запорізькій області реалізується комплекс заходів щодо запобігання занесенню і поширенню коронавірусу

Питання організації заходів із запобігання поширенню коронавірусу на території Запорізької області обговорили учасники позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області, яке відбулось під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Антонова.

Як повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторія Клименко, до закладів охорони здоров’я області всіх форм власності, керівників відокремлених підрозділів ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» доведено рекомендації Міністерства охорони здоров’я України щодо дій при виявленні особи, яка відповідає визначенню випадку гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019- nCOV. У разі надходження оновлених рекомендацій, вони негайно доводяться до відома керівників усіх зацікавлених закладів та установ. Головною госпітальною базою визначено Обласну клінічну інфекційну лікарню. Також визначені заклади охорони здоров’я, які будуть задіяні для надання медичної допомоги особам, що відповідають визначенню випадку гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCOV.

Фахівці Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України здійснюють температурний скринінг осіб, які прибули літаками на територію області з країн, де були зафіксовані випадки гострої респіраторної хвороби СОVID-19, їх візуальний огляд та опитування. Станом на 27 лютого оглянуто 334 особи.

В. о. директора ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» Роман Терехов повідомив, що новий коронавірус 2019 року (SARS-CoV-2, або 2019-nCoV) — це новий вірус, який спричиняє розвиток респіраторних захворювань та може передаватися від людини до людини. Цей вірус уперше був ідентифікований під час розслідування спалаху в м. Ухань, Китай, у грудні 2019 року. У світі зареєстровано 82 164 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, зокрема 2 801 летальний. Одужали вже 32 897 осіб.

На території Європи зареєстровано 478 випадків захворювання у 17 країнах (Італія — 400, Німеччина — 21, Франція — 17, Іспанія — 12, Великобританія — 9, Хорватія — 3, Австрія — 2, Росія — 2, Фінляндія — 2, Швеція — 2, Ізраїль — 2, Швейцарія, Греція, Грузія, Норвегія, Північна Македонія та Бельгія — по 1 випадку).

Станом на 27 лютого в Україні жодного підтвердженого випадку захворювання гострої респіраторної хвороби COVID-19 не зареєстровано. Cтали відомі результати тестування людей в обсервації у Нових Санжарах на новий коронавірус: усі 89 проб — негативні. Скарг на стан здоров’я та підвищення температури у людей в обсервації немає.

За підсумками обговорення було вирішено Департаменту охорони здоров’я разом з Запорізьким обласним лабораторним центром провести розрахунки щодо потреби у засобах індивідуального захисту персоналу з подальшим визначенням їх вартості для подальшого розв’язання питання щодо можливого виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету. Це стосується, насамперед, прикордонників, митників, лікарів тощо. Також вирішено продовжити підготовку медичних працівників з питань епідеміології, клінічного перебігу, діагностики та лікування гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV.

 

За матеріалами сайту Запорізької облдержадміністрації (https://www.zoda.gov.ua)



Четвер, 12 Березня 2020 15:42 | Переглядів: 347

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]