Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

У Запорізькій області ЮНІСЕФ відкрив третій спортивний майданчик

Один із 30 спортивних майданчиків, які Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) створив для дітей та громад на сході України, урочисто відкрився сьогодні у смт. Балабине Запорізького району.

Майданчик площею 80 метрів розташований у школі-гімназії «Престиж», і складається з дитячого гімнастичного комплексу, тенісного столу та набору вуличних тренажерів. Користуватися обладнанням зможуть діти шкільного віку, а також всі охочі у громаді.

- Заняття спортом сприятимуть розвитку у дітей позитивних цінностей та ставлень, що допоможуть їм реалізувати себе, дозволять насолоджуватися правом грати у безпечному та здоровому середовищі, а також сприятимуть створенню дружньої атмосфери у суспільстві, - зазначила директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова.

Голова Харківського зонального офісу Представництва ЮНІСЕФ в Україні Роман Шейко вважає, що спорт особливо корисний для дітей, що опинилися у кризових ситуаціях. Адже фізичні вправи та ігри заохочують соціальну згуртованість і сприяють відновленню після стресу. Тому ЮНІСЕФ продовжує використовувати спорт для об'єднання хлопців і дівчат зі східних регіонів через спільні інтереси.

У Запорізькій області це вже третій спортивний майданчик. З початку року по одному майданчику було відкрито у м. Запоріжжя та м. Бердянськ.

Починаючи з травня подібні майданчики за сприяння ЮНІСЕФ відкриваються ще у 29 населених пунктах у п’яти східних областях України: Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій, що найбільше постраждали внаслідок конфлікту в Україні і прийняли найбільше число внутрішньо переміщених осіб. Більшість майданчиків були створені на базі місцевих шкіл чи інших освітніх закладів, відібраних департаментами освіти обласних державних адміністрацій.

Довідково: спортивні майданчики були побудовані в рамках реалізації проекту «Посилення соціальної згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб у Східній Україні». Проект реалізується за фінансової підтримки Уряду Німеччини, що надається через Банк розвитку KfW. Раніше у рамках цього проекту ЮНІСЕФ надав спортивне обладнання 302-м школам у п’яти східних областях та провів Кубок ЮНІСЕФ з волейболу для 3500 школярів. Наразі на сході України триває футбольний кубок ЮНІСЕФ, що об’єднав близько 5 тисяч учнів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 01 Червня 2017 14:32 | Переглядів: 489

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]