Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ТИМЧАСОВО ЗАКРИТІ УСІ КЛАДОВИЩА ТА ПРИПИНЯЄ РОБОТУ ТРАНСПОРТ ДО НИХ

Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок провів онлайн-нараду з очільниками райдержадміністрацій, міськими головами та головами об’єднаних територіальних громад.

–  На святкові Великодні вихідні та наступний «поминальний тиждень» в області рішенням комісії ТЕБ НС було запроваджено додаткові обмежувальні заходи. Окрім цього, на в’їздах у карантинні міста Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ та Енергодар у посиленому режимі працювали 16 контрольно-пропускних пунктів. У ніч на 19 квітня богослужіння відбулось у 236 церквах, соборах, храмах. Більшість провели службу у закритому режимі з онлайн-трансляцією на телебаченні та соціальних мережах, без масових освячень пасхальних виробів та продуктів харчування. Втім, у двох храмах Української православної церкви у м. Запоріжжя та м. Приморськ зафіксовано недотримання карантинних обмежень. Загалом пасхальні вихідні відбулись спокійно, – зазначив Віталій Туринок.

Очільник регіону подякував городянам та парафіянам, які обмежили своє перебування у громадських місцях та залишилися вдома. А також священникам та представникам різних конфесій, які у храмах дотримувались карантинних обмежень. Особливої вдячності заслуговують представники поліції, які забезпечували громадський порядок.

До територій звернувся начальник ГУ НП у Запорізькій області Микола Лушпієнко, який повідомив, що за статтею «Порушення правил щодо карантину людей» загалом в області складено 440 протоколів, із них 435 направлено до суду.

– Тож, дотримання карантинних обмежень у Запорізькій області дозволило не допустити розповсюдження захворюваності на коронавірус. Розуміючи небезпеку та за погодженням з релігійними організаціями, ми повністю закриваємо території цвинтарів та припиняємо рух будь-якого транспорту до них, окрім поховального. Це не стосується поховання, яке має відбуватися з дотриманням протиепідемічних правил. Церковна традиція впродовж року встановлює кілька днів особливого поминання померлих. Тобто, згадати померлих родичів і друзів можна не тільки на дев’ятий день після Пасхи. Навіть до кінця поточного року будуть ще дві такі нагоди – 6 червня та 7 листопада. Крім того, зверніть увагу на подальшу заборону продажу товарів з лотків і на ринках: продовольчих та непродовольчих. Створіть умови, щоб люди похилого віку не створювали скупчення у відділеннях поштового зв’язку та поблизу них при оплаті послуг ЖКГ. Особливо, це стосується сільської місцевості, – підсумував голова ОДА Віталій Туринок. 

За матеріалами Запорізької ОДА



Четвер, 23 Квітня 2020 12:58 | Переглядів: 226

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]