Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Заходи на честь Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Україна разом з усім світом 8 та 9 травня відзначатиме День пам'яті та примирення і 75-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 У ці дні важливо згадати непересічну роль українців у перемозі у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів та жертв війни.

 Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати упродовж 1939-1945 років – українців та інших народів, які проживали на нашій землі й боролися проти тоталітарних режимів, адже загинуло понад сім мільйонів осіб.

 Ми добре знаємо ціну війни, тому плекаємо мир. Ми шануємо подвиг ветеранів, котрі боролися з нацизмом і перемогли його.

 

У нашій країні продовжуються карантинні заходи з метою попередження масового зараження населення вірусом COVID-19. Пом’якшення карантину очікується після 11 травня. Щоб воно все-таки відбулося, будь ласка, залишайтеся вдома та дотримуйтеся соціальної дистанції.

 Знаходячись в умовах карантину, заклади культури проводять традиційні урочисті заходи з відзначення Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги за допомогою новітніх технологій. Ми вітаємо наших шановних ветеранів, людей старшого покоління, творчістю висловлюємо повагу і любов.

 Запрошуємо всіх до онлайн-відвідин заходів до Дня пам'яті та примирення і 75-тої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Звертаємося до молоді – допоможіть своїм дідусям, бабусям, прадідусям і прабабусям, родичам похилого віку стати глядачами цих заходів, зробіть їм такий подарунок!

 Запорізький обласний краєзнавчий музей з 8 травня запрошує на своїй сторінці в Facebook на віртуальну екскурсію експозицією «Запоріжжя в період Другої світової війни».

https://www.facebook.com/zaporizhiamuseum

 З 4 по 10 травня Запорізька обласна філармонія у соціальній мережі Facebook, в instagram, на YouTube-каналі проводить цикл музичних вітань солістів філармонії «Шануємо, пам’ятаємо, перемагаємо!». 9 травня об 11.00 на цих сторінках пройде концерт артистів філармонії «Весна Перемоги», а о 16.00 відбудеться концерт академічного симфонічного оркестру «Симфонія єднання».  

https://www.facebook.com/filarmonic.zp.ua

https://www.youtube.com/channel/UCcuw0EoiF1dp0Z4Q6bk3Y7g

 

Пам’ятаємо. Перемагаємо.

 

 



Четвер, 07 Травня 2020 14:54 | Переглядів: 532

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]