Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Шановні мешканці Запорізького району!

Запорізька районна державна адміністрація повідомляє про вкрай складну ситуацію, що склалась щодо надання послуги водопостачання на території Новоолександрівської, Наталівської та Степненської сільських рад.

З метою забезпечення потреб населення Запорізького району Запорізької області якісними житлово-комунальними послугами органами місцевого самоврядування на підпорядкованих їм територіях створені комунальні підприємства, які визначені виконавцями послуг з водопостачання.

Заборгованість споживачів даних територій, що отримують воду з магістрального водогону Запоріжжя - Вільнянськ - Новомиколаївка КП «Облводоканал» ЗОР станом на 01.07.2020 складає 6 031 161,98 грн.

Значна частина від загальної суми заборгованості - це дебіторська заборгованість СКП «Конка», яка виникла через постійну несплату. Станом на 01.07.2020 сума заборгованості СКП «Конка» за період травень 2019 - червень 2020 становить 5 781 819,39 грн. При цьому споживачем сплачено за даний період усього 320 000,00 грн.

Запорізька райдержадміністрація неодноразово зверталась до голів Новолександрівської сільської ради, Наталівської сільської ради з вимогою вирішення питання щодо погашення заборгованості СКП «Конка» перед КП «Облводоканал» ЗОР.

За результатами проведених нарад в Запорізькій райдержадміністрації та Запорізькій облдержадміністрації головам виконкомів Наталівської та Новоолександрівської сільських рад були надані доручення, виконання яких вважаються необхідним для вирішення питання подальшого постачання питної води у населені пункти та забезпечення умов здійснення господарської діяльності комунальному підприємству - виконавцю послуг з водопостачання.

На теперішній час голови виконкомів сільських рад, які приймали участь у нарадах, не надали ніяких пропозиції щодо вирішення питання з оплати заборгованості СКП «Конка».

Враховуючи вищевикладене, за інформацією, що надійшла від КП «Облводоканал» ЗОР починаючи з 13.07.2020 КП «Облводоканал» ЗОР буде змушене обмежити, а через 30 днів повністю припинити водопостачання населенню.

Звертаємо Вашу увагу, що відключення буде здійснено у точці приєднання водопроводу Новоолександрівського напрямку до магістрального водогону, таким чином буде також припинено водопостачання населених пунктів Степнянської сільської ради. Варто зазначити, що комунальне підприємство, яке було створене та визначене виконавцем послуг з водопостачання на території зазначеної сільської ради (ЖЕКП «Степок»), має заборгованість за спожиту питну воду у сумі 249 342,59 грн. за період квітень - червень 2020 року.

КП «Облводоканал» ЗОР попереджає, що відновлення водопостачання у повному обсязі відбудеться тільки після повної оплати заборгованості вищезазначеними споживачами за фактично спожиті послуги.

Запорізькою райдержадміністрацією інформацію про наміри КП «Облводоканал» ЗОР було доведено до сільських голів, наголошено на необхідності вжити вичерпних заходів щодо погашення існуючої заборгованості та, у разі відсутності водопостачання, забезпечити населення підвозом питної води.

 

Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства



Четвер, 09 Липня 2020 11:15 | Переглядів: 677

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]