Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ВІТАЛІЙ БОГОВІН: ЗМІНА РАЙОНІВ НЕ ПОГІРШИТЬ ЯКІСТЬ НАДАННЯ ПОСЛУГ ЖИТЕЛЯМ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Голова облдержадміністрації Віталій Боговін взяв участь у заході «День об’єднаних територіальних громад». Також у заході взяли участь заступники голови облдержадміністрації (стажування) Віталій Тишечко та Олександр Свистун, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, голови райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Учасники заходи обговорили хід та впровадження реформи децентралізації у Запорізькій області, а також діяльність райдержадміністрацій та громад.

- Вже шостий рік ми живемо в режимі впровадження реформи децентралізації. Результатом цього стало те, що нарешті, закінчено дуже важливий етап реформи – формування адміністративно-територіальної основи. В області затверджено 67 територіальних громад, ліквідовано 20 та створено 5 районів: Бердянський, Василівський, Запорізький, Мелітопольський та Пологівський. Але поширюється багато чуток і міфів, що громади нібито будуть позбавлені ресурсу, що нібито через великі відстані мешканці не зможуть отримати сервіси та послуги в районах. Це все фейки та міфи! Громадяни повинні усвідомити, що вони не є мешканцями району, вони не є мешканцями районного центру, вони - мешканці громади. Все, що було важливе раніше в районному центрі — адміністрації і так далі - переходить в громади. Райдержадміністрації продовжують виконувати свої повноваження на територіях ліквідованих районів. Сьогодні наша з вами спільна задача не дати можливості поширенню міфів та фейків про новий адміністративно-територіальний устрій, про реформу загалом. Треба заспокоїти людей, що зміна районів не погіршить якість надання послуг, всі необхідні послуги мешканці отримуватимуть не в райцентрі, а в своїй громаді. Зараз на розгляді парламенту законопроєкт, який передбачає створення центрів надання адміністративних послуг в кожній громаді, як це є сьогодні у багатьох об’єднаних громадах. Послуги не мають бути в районах, вони мають надаватися в громадах, де живуть люди. Забезпечення організації проведення місцевих виборів – це ще одна з важливих на сьогодні задач, яку ми маємо виконати спільно. У Запорізькій області 25 жовтня на місцевих виборах будуть обиратися 67 голів громад, 5 районних рад та 1 обласна рада. Після виборів та з нового бюджетного періоду всі громади матимуть однакові повноваження та ресурси, - відзначив Віталій Боговін.

Також учасники заходу обговорили питання підготовки до місцевих виборів, підготовку до нового навчального року в умовах карантину, підготовку комунальних закладів до роботи в осінньо-зимовий період тощо.

Станом на 28.07.2020 у Запорізькій області працює 538 закладів загальної середньої освіти всіх типів і форм власності. Загальна чисельність учнів понад 170 тис. осіб.

З 1 серпня 2020 року залежно від епідемічної ситуації буде встановлено один з чотирьох рівнів епідемічної небезпеки: “зелений”; “жовтий”; “помаранчевий”; “червоний”.

«Помаранчевий» та «червоний» - два рівні які мають обмеження для діяльності закладів освіти. Рівень визначає Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за результатом оцінки епідемічних показників у регіоні.

- На сьогодні Запорізька область входить до «зеленої» зони. Сподіваємось, що цей рівень буде збережено та діти підуть до школи 1 вересня і новий навчальний рік розпочнеться вчасно, а вже з 1 серпня почнуть роботу дитячі оздоровчі заклади. Ми маємо бути готові працювати за будь-яких умов, - наголосив, підбиваючи підсумки, Віталій Боговін.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Четвер, 30 Липня 2020 16:11 | Переглядів: 436

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]