Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ОБЛАСНА ВЛАДА ТРИМАЄ НА КОНТРОЛІ СТАН ПІДГОТОВКИ ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

Вчора, 16 вересня, радник голови облдержадміністрації Віталій Кардаш провів обласну селекторну онлайн нараду щодо підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери Запорізької області до роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 року та стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги.

У нараді взяли участь керівники галузевих департаментів облдержадміністрації, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, Управління Держенергонагляду у Запорізькій області, галузевих підприємств та установ.

За інформацією директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталія Литвиненка, плановий показник підготовки житлово-комунального господарства за завданням Мінрегіону України станом на 15 вересня повинен складати 90 %. В цілому по області рівень підготовки відповідає такому рівню.

Комплексно підготовлено 90% житлових будинків, 92% закладів освіти, 92% дошкільних навчальних закладів, 95% закладів охорони здоров’я, 93.2% котелень, 98,8% теплових мереж. Однак, не всі території області на сьогодні дотримуються планових показників. Зокрема, під час наради щодо проведеної роботи були заслухані представники Bасилівської, Кам'янсько-Дніпровської та Новомиколаївської райдержадміністрацій.

Проблемним питанням на сьогодні залишається заборгованість за спожитий природний газ теплопостачальних підприємств області перед НАК «Нафтогаз України» (994 млн грн). Наявність заборгованості та низький рівень розрахунків ставить під загрозу отримання окремими теплопостачальними підприємствами номінацій на постачання природного газу на початок опалювального сезону.

Окрему увагу під час наради було приділено необхідності своєчасного проведення повірки комерційних приладів обліку споживання природного газу та їх облаштування засобами дистанційної передачі даних. Кожного року виконання не в повному обсязі цих заходів призводить до несвоєчасного початку опалювального сезону на окремих об’єктах соціальної інфраструктури. Провідний інспектор управління Держенергонагляду у Запорізькій області Ольга Брикалова акцентувала увагу на необхідності належної підготовки теплових господарств та своєчасного підписання актів їх готовності до опалювального періоду.

Крім того постало питання наявності значної заборгованості населення за житлово-комунальні послуги Заборгованість за ці послуги залишається критичною та складає 3 млрд 341 млн грн. Сума заборгованості за послуги з постачання теплової енергії та гарячої води складає 1 млрд 176 млн грн., за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення 339,6 млн грн.

За результатами наради керівникам територій рекомендовано провести роз'яснювальну роботу з населенням через місцеві засоби масової інформації, а підприємствам житлово-комунального господарства активізувати роботу по укладанню з боржниками договорів на реструктуризацію боргу; проведенню позовної роботи щодо стягнення заборгованості у судовому порядку.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Четвер, 17 Вересня 2020 12:35 | Переглядів: 996

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]