Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ НАБЛИЖАЄТЬСЯ ДО ЗАВЕРШЕННЯ РЕФОРМИ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ

Національний інститут стратегічних досліджень в режимі онлайн провів фахову дискусію та презентував наукову доповідь «Децентралізація і формування політики регіонального розвитку в Україні». До участі у заході долучились провідні науковці та експерти з питань регіонального розвитку в Україні, представники обласних державних адміністрацій, місцевих рад, громадських організацій. Від Запорізької облдержадміністрації участь у заході взяла керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

У доповіді було проаналізовано перебіг децентралізації в Україні та сформовано дорожню карту завершення поточного етапу реформи. Розглянувши актуальні питання перебудови територіальної організації влади та місцевого самоврядування, автори констатують, що зміцнення матеріальної та фінансової основи міст, селищ і сіл та надання їм більшого обсягу прав у розпорядженні ресурсами створили на місцевому рівні осередки активізації господарської діяльності і сформували умови для розкриття внутрішнього потенціалу громад. Водночас повноцінне його використання неможливе без оновлення кадрового складу органів місцевого самоврядування. Підсумки виборів 25 жовтня продемонструють, чи посиляться позитивні ефекти децентралізації за рахунок отримання громадами ефективних керівників.

Також у доповіді надано рекомендації щодо перетворення децентралізації на стимул до формування ефективної політики регіонального розвитку, яка має повністю замінити собою застарілу модель ієрархічної регіональної політики.

Учасниками заходу сформовано низку рекомендацій щодо успішного продовження реформи децентралізації та перетворення її на стимул формування ефективної політики регіонального розвитку. Наукова доповідь розрахована на широке коло фахівців та практиків з питань регіональної політики, реформи територіальної організації влади та місцевого самоврядування.

- Важливим є залучення жителів територіальних громад до участі в управлінні, що сприятиме сталому розвитку території. І головне, про що ми маємо памятати - реформа децентралізації це про людей і для людей. Люди - це найцінніший капітал, і на цьому складному шляху реалізації реформи ми маємо не розгубити та зберегти фахових, досвідчених спеціалістів, - відзначила під час виступу Зінаїда Бойко.

Нагадаємо, у Запорізькій області ліквідовано 20 та створено 5 районів. Це Бердянський, Василівський, Запорізький, Мелітопольський та Пологівський. Райони створено для організації ефективної системи виконавчої влади. 25 жовтня пройдуть місцеві вибори, які юридично закріплять міські, селищні, сільські територіальні громади. Фактично вибори завершать процес формування спроможних громад.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Вівторок, 29 Вересня 2020 14:23 | Переглядів: 390

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]