Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ СФОРМОВАНІ МОБІЛЬНІ ГРУПИ ДЛЯ ПЕРЕВІРОК ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ В УМОВАХ КАРАНТИНУ

З метою недопущення поширення коронавірусу посилено контроль за дотриманням громадянами і суб’єктами господарювання карантинних обмежень. На сьогодні Управлінням патрульної поліції у Запорізькій області разом з представниками Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області були сформовані спільні мобільні групи для здійснення контролю та перевірки пасажироперевізників на маршрутах міста на предмет дотримання ними та громадянами карантинних обмежень.

Про це під час брифінгу розповіла начальник Управління патрульної поліції в Запорізькій області Світлана Михайловська.

Починаючи з 3 листопада 1 наряд патрульної поліції направлений до м. Пологи з метою здійснення контролю за виконанням громадянами, перевізниками та іншими суб’єктами господарювання карантинних обмежень у зв’язку з встановленням в районі «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

Також не припиняються спільні перевірки на маршрутах м. Запоріжжя та області мобільними групами з числа патрульних поліцейських та представників Державної служби України з безпеки на транспорті щодо наявності у перевізників дозвільних документів на здійснення пасажирських перевезень з метою виявлення та припинення діяльності нелегальних перевізників.

Протягом дії карантину поліцейськими Управління патрульної поліції в Запорізькій області на злісних порушників протиепідемічних заходів було складено 318 адміністративних матеріалів.

- Ми розуміємо, що на сьогоднішній день всі перебувають у складних умовах у зв’язку із карантинними обмеженнями, тому просимо, за можливості, забезпечити виділення додаткових транспортних засобів на маршрути міста або заміну транспорту на автобуси більшої пасажиромісткості з метою зменшення скупчення осіб у громадському транспорті та на зупинках у години пікового навантаження. Також, рекомендуємо організувати здійснення дезінфекції усіх транспортних засобів, що здійснюють пасажирські перевезення, проводити заходи з посилення режиму поточної дезінфекції в громадському транспорті м. Запоріжжя, на початковій та кінцевій зупинках проводити провітрювання транспорту та вологе прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів, забезпечити можливість дотримання відстані між водієм та пасажирами не менше 1 м або наявність фізичних бар'єрів. Водії мають знаходитись в респіраторах або медичних масках, за можливості, біля вхідних дверей доцільно розмістити антисептики, - зазначила Світлана Михайловська.

Також вона нагадала, що згідно рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Пологівському районі Запорізької області встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки, що передбачає обмеження (заборону) у здійсненні:

регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним, залізничним транспортом, міським електротранспортом;

посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньо обласного та міжобласного сполучення.

Дозволяється переміщення громадян лише легковим автотранспортом, кількість пасажирів, включаючи водія, в яких не перевищує 5 осіб, без урахування осіб віком до 14 років.

Автовокзали, автобусні станції та залізничні вокзали в Пологівському районі не здійснюють попередній продаж квитків для пасажирів, на даних станціях не буде здійснюватися посадка пасажирів. Транспорт, що здійснює перевезення пасажирів і переміщується транзитом через даний район, не зупиняється.

Підприємства, що розміщенні на території Пологівського району на період дії «червоного» рівня епідемічної небезпеки, організовують довезення працівників за рахунок власного транспорту.

Згідно рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у м. Запоріжжя встановлений «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки, що передбачає:

- у здійсненні регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом, в електричному (трамваї, тролейбуси), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжобласному, внутрішньо обласному сполученні, кількість пасажирів повинна бути не більше, ніж кількість місць для сидіння.

Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема, респіраторами або захисними масками, та контроль використання засобів індивідуального захисту пасажирами під час перевезення

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Четвер, 05 Листопада 2020 13:42 | Переглядів: 310

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]