Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Без традицій немає культури, без культури немає нації

Шановні працівники культури та майстри народного мистецтва!
Щиро вітаємо з професійним святом - Всеукраїнським Днем працівників культури та аматорів народного мистецтва - всіх, хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу!
Культура – одне з найцікавіших і найдревніших явищ, яке тісно пов'язане з діяльністю людини. Носіями культури є талановиті, творчі, добрі люди!

3 любов’ю нашою сьогоднішнє вітання,
Хай в серці вашому залишить гарний слід!
Найкращі, найщиріші побажання,
Що йдуть з добром та ласкою, прийміть!

Сьогодні хочеться привітати колег, порадіти їх успіхам та почути на їх адресу схвальні слова, після яких знову і знову захочеться співати і грати, танцювати і читати, одним словом - ТВОРИТИ!
Бо є така професія - дарувати людям радість і настрій.
У ті дні, коли інші люди активно відпочивають, працівники сфери культури натхненно працюють, щоб порадувати відпочиваючих, забезпечуючи їм святковий настрій. Все це — про працівників культури, які саме 9-го листопада відзначають своє професійне свято.
Професійне ж свято - це завжди своєрідний підсумок зробленого, досягнутого.
На сьогодні культурно-мистецьку діяльність у Запорізькому районі здійснює 4 будинки культури, 3 клуби, 10 бібліотек, одна з яких - з розширеною формою діяльності (не враховуючи клубні заклади, що розташовані на територіях новостворених громад). У цих закладах працює 33 творчих працівника. У районі веде свою методичну роботу комунальний заклад «Районний центр культури і дозвілля» ЗРР ЗО, який КООРДИНУЄ роботу клубних та бібліотечних установ, допомагає в організації та проведенні заходів різного спрямування.
Особливим багатством клубних установ завжди були і будуть її кадри - талановиті, досвідчені, кваліфіковані спеціалісти, безмежно віддані своїй справі. Дуже легко й приємно працювати з такими людьми. У нас є чим і ким пишатися.
За вагомі творчі досягнення три аматорських колективи носять почесне звання «Народний».
«Народний» колектив «Щедрі серця» Кущугумського клубу в цьому році святкує своє 15-річчя, протягом яких вони є незмінними учасниками всіх селищних заходів, районних та обласних концертів, були учасниками фестивалю національних культур «Запоріжжя єднає світ», обласного фестивалю народного мистецтва «Вольниця», брали участь у «Сорочинському ярмарку». Незмінним керівником цього колективу є Володимир Ядчищин.
А «Народному» вокальному колективу «Джерело», який працює на базі Новопетрівської бібліотеки з розширеної форми діяльності, у цьому році виповнилось 19 років. Керівник – Галина Сірмоі. На протязі цих років колектив бере активну участь у районних та обласних оглядах і концертах. У 2013 році вокальний колектив «Джерело» взяв участь у святковій концертній програмі до дня 9 травня, яка проходила на Майдані Незалежності у місті Києві, у 2014 році в обласному конкурсі до 200-річчя з дня народження Т.Г Шевченка у місті Запоріжжі, де посів почесне II місце. В 2016 році колектив запросили взяти участь у телепередачі першого національного телеканалу «Фольк-мюзік» у місті Київ. Не пропустив вокальний колектив і конкурс хорових та вокальних колективів 2017 року у місті Запоріжжя, де посів почесне 3 місце.
У 1975 році року був створений «Народний» фольклорний ансамбль «Тавричанка» Малокатеринівського будинку культури. Саме цей колектив перший у Запорізькому районі став подорожувати по Україні і брав участь у Всеукраїнських фестивалях. Три рази були на «Фольк-music» з Оксаною Пекун на українському телебаченні в Києві. Виступали також в палаці «Україна» на огляді художніх талантів України.
Низький уклін аматорам – учасникам творчих колективів, які на громадських засадах відвідують численні клубні формування. Це люди, закохані в мистецтво, вони палають любов’ю до справи свого життя – своєю творчістю несуть людям добро і радість у кожну домівку, а наші фахівці завжди з готовністю допомагають їм у цій справі.
Так у Миколай-Пільському БК вже понад10 років діє вокальний колектив «Птаха», засновник та натхненний незмінний керівник колективу, аматор Журавель Наталя. Саме у пісню переливають свої сподівання та прагнення, свою радість й тугу, посмішку й печаль учасниці цього колективу: Журба Людмила, директор БК, чисте солов’їне сопрано гурту, Яковлєва Любов, професійний музикант, акомпаніатор на баяні.
Аматори сцени у Степненського БК завжди відзначаються завзятістю, працелюбністю й креативністю. Справжньою ізюминкою Степнеського БК є театральний гурток «Каламбур», який завжди радує глядачів своїми веселими та смішними мізансценами, більшість з яких авторські – директора БК Куксової Лариси.
Степненська багатогранна зірочка, аматор, Лоліта Солоділова має досить вагомий досвід в хореографії, виступає на концертах, готує танцювальні номери, виконує пісні, веде свою рубрику в фейсбуці та активно проявляє себе в різноманітних акціях, флешмобах та челенджах. Лоліта добре складає вірші, з якими теж брала участь в різноманітних конкурсах і в одному з яких отримала іменну відзнаку від ректора Київського університету, а її малюнки прикрашають шкільні та районні виставки та також займають призові місця.
Учасниці Степненського танцювального гурту «Lifestyle» взяли участь у Міжнародному фестивалі «Зірки Азову», всі отримали нагороди, дипломи та колективний кубок, а ще призові сертифікати на 50 євро до літнього табору в Болгарію!
Вже 40 років в епіцентрі культурного життя села Шевченківське, працює завідувач клубу Тетяна Патуляк. На протязі цих років гордістю клубу є творчий співочий колектив «Калина». На даний час на громадських засадах його очолює Денисова Ірина. Аматорів об’єднують пісні, які вони дарують в онлайн-виступах глядачам.
Значними творчими здобутками може похвалитися гурт «Лебідонька» Балабинського будинку культури, створений у 2007 році за ініціативи Катерини Каліновської, колектив бере активну участь у всіх заходах, які проводяться у селі, районі, області, неодноразово нагороджений подяками, грамотами, цінними подарунками.
Колектив народно-сценічного та сучасного танцю «Stage» Балабинського будинку культури, під керівництвом Ірини Неткал є неодноразовим призером Міжнародних відкритих фестиваль-конкурсах та Всеукраїнських фестивалях.
Візитною карткою району є Дмитро Бабчук - художній керівник Балабинського будинку культури. Учасник міжнародного театрального фестивалю студентів-акторів, який проходив в Угорщині в місті Бекешчаба, учасник міжнародного театрального фестивалю студентів-акторів Бельгійського Королівськго університету, Лауреат II премії у номінації-«Вокальне мистецтво», та номінації - «Естрадні мініатюри» м. Полтава, лауреат II премії у номінації - «Естрадний вокал/соло».
Також в день працівників культури та майстрів народного мистецтва хочеться відзначити Дерибас Катерину, на даний час вона працює в Балабинському БК художнім керівником та Бежан Лесю. Вони завжди беруть участь у місцевих та районних заходах.
Щира вдячність батькам дітей, які є учасниками того чи іншого художнього колективу. Вони сприяють керівникам колективів і своїм дітям творчо розвиватися й зростати. Нашому району потрібна сучасна конкурентоздатна культура, звернена до майбутнього, але й укорінена в могутні традиції.
2020 рік став не лише роком пандемії. Незважаючи ні на що, заклади культури працюють з урахуванням дотримання відповідних санітарних норм. Кожен на своєму місці, виконує своє завдання організатора дозвілля на селі.
Карантин дозволив наново відчути і осмислити те, що треба жити так, щоб, незважаючи на всі негаразди, були свята!
Сьогодні працювати в умовах карантину важко, але працівники культури намагаються вишукувати та урізноманітнювати нові форми і методи роботи. В цьому році майже всі культурно-мистецькі заходи проводяться дистанційно та висвітлюються в онлайн-режимі на офіційних сайтах та сторінках Facеbook.
А працівники закладів культури Запорізького району з нетерпінням чекають закінчення карантину, щоб продовжувати радувати своїх глядачів приємними зустрічами! Культура — найважливіша складова нашого життя!

Шановні колеги! Бажаємо вам вдячних цінителів вашої праці, невичерпного натхнення, потужної творчої енергії, з ентузіазмом шукати і втілювати в життя свої приголомшливі ідеї, перетворювати задумане в шедеври! Нехай ваша праця буде гідно нагороджена, а заслуги не залишатимуться непоміченими!

Сонячних вам ранків, чистих світанків.
Променів сонця в кожне віконце.
Ніжної ласки, душевної казки.
Щастя без ліку і довгого віку.

Зі святом!

 

Комунальний заклад «Районний центр культури і дозвілля» Запорізької районної ради Запорізької області



Понеділок, 09 Листопада 2020 11:50 | Переглядів: 427

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]