Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Регіони України продовжують готувати теплоенергетичну інфраструктуру до зими

Представники Управлінь Держенергонагляду в областях продовжують здійснювати моніторинги теплових господарств стосовно їх готовності до роботи в опалювальному періоді 2020-2021 років (далі – ОП).

Так, інспекторами Управління Держенергонагляду у Львівській області відповідно до звернення проведено оцінку готовності цеху теплових мереж Новояворівської ТЕЦ ТзОВ «Нафтогаз Тепло» до роботи в ОП.

На обслуговуванні цеху теплових мереж ТЕЦ знаходяться магістральні та розподільчі теплові мережі, а також 7 центральних теплових пунктів, що обладнані системами автоматичного регулювання подачі теплоносія на потреби опалення і гарячого водопостачання. Новояворівська ТЕЦ забезпечує тепловою енергією на потреби опалення та гарячого теплопостачання 96 житлових будинків, 5 дошкільних навчальних закладів та 7 середніх навчальних закладів м. Новояворівськ.

Під час здійснення моніторингу представниками Управління було встановлено, що ТЕЦ виконано:
• графік планових ремонтів та робіт, що забезпечують надійну експлуатацію устаткування відповідно до вимог нормативно-правових актів із забезпечення надійної й економічної роботи устаткування та споруд;
• заходи щодо підготовки до роботи в ОП. Закінчено всі роботи з підготовки до роботи систем опалення, утеплення й освітлення виробничих будівель та робочих місць. Виконано гідравлічне опресування зовнішніх теплових мереж та внутрішньобудинкових систем опалення споживачів теплової енергії, надано підтверджуючі акти;
• виконано діагностику, ремонт аварійних ділянок та гідравлічні випробування теплових мереж, надано відповідні акти;
• частково не виконано заходи щодо попередження пошкоджень устаткування, технологічних схем і споруд в умовах низьких температур зовнішнього повітря, а саме: потребують ремонту дахи будівель 7 центральних теплових пунктів. Відремонтувати дахи центральних теплових пунктів необхідно до 15 грудня 2020 року, про що складено відповідну довідку і надано суб'єкту господарювання;
• укомплектовано всі робочі місця підготовленим і атестованим персоналом, оснащеним необхідними засобами індивідуального захисту, спецодягом та інструментом, а також інструкціями з експлуатації устаткування й охорони праці відповідно до нормативно-правових актів;
• відсутність ремонтів основного устаткування під час здійснення оцінки.
На момент оцінки стану готовності, ТЕЦ забезпечувала тепловою енергією всіх споживачів.
Зі свого боку, протягом минулого тижня представники Управління Держенергонагляду у Донецькій області взяли участь у роботі комісії суб’єкта господарювання, який здійснює діяльність з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії щодо перевірки готовності теплового господарства до роботи в ОП. Зокрема, було здійснено моніторинг 2 котелень та підписано Акти стану готовності по котельням. Також підписано Акт готовності теплопостачальній організації.
Крім того, інспектори Управління перевірили стан готовності теплових господарств 10 суб’єктів господарювання (споживачів соціальної сфери: лікарні, дошкільні навчальні заклади, заклади освіти) до роботи в ОП. Підписано 37 Актів стану готовності теплового господарства з висновком «теплове господарство підготовлено» по об’єктам споживачів, а саме:
• 24 медичних та лікувальних закладів;
• 4 дошкільних навчальних та інших дитячих закладів;
• 7 шкіл;
• 2 інших закладів соціального призначення.
Також підписано Акти готовності 10 споживачам теплової енергії.
Водночас 11 листопада представники Управління Держенергонагляду у Запорізькій області взяли участь в обласній селекторній нараді щодо стану проходження опалювального сезону на об’єктах житлово-комунального господарства та соціальної сфери. Захід відбувся під головуванням заступника голови Запорізької облдержадміністрації.
За результатами наради було встановлено, що підключення систем опалення на Запоріжчині виконано у повному обсязі.

Також на території Сумської області розпочався опалювальний сезон в усіх населених пунктах з централізованим опаленням. Так, станом на 13 листопада розпочали свою роботу 147 зі 160 котелень. Теплопостачання увімкнене в:

- 99% житлових будинків області (2 706 будинків з 2 739);
- 100 % лікувальних закладів;
- 100% дошкільних навчальних закладів;
- 100% закладів середньої освіти.

Зі свого боку, представники Управління Держенергонагляду у Вінницькій області взяли участь у 4 комісіях з перевірки готовності теплових господарств до роботи в ОП. Під час моніторингів комісією зауважень не виявлено, видано 4 Акти готовності та 6 Актів стану готовності суб’єктам господарювання у сфері теплопостачання.

Крім того, на виконання вимог підпункту 2.1.2 пункту 2 Порядку застосування тарифів на електроенергію, затвердженого постановою НКРЕ від 23 квітня 2012 року № 498, представники Управлінь Держенергонагляду у регіонах видають Акти щодо підтвердження факту відсутності газифікації природним газом багатоквартирних будинків та відсутності або нефункціонування централізованого теплопостачання.
Відповідні Акти було видано:
• у Волинській області – 8;
• у Вінницькій області – 11;
• у Донецькій області – 11 (на 282 багатоквартирних будинків).
Разом з тим, інспекторами Управління Держенергонагляду у Запорізькій області здійснюються заходи щодо забезпечення видачі аналогічних Актів. На сьогодні вже оформлено такі Акти на багатоквартирні будинки у містах Мелітополь (1 Акт), Пологи (4) та Токмак (13), селах Комиш-Зоря (20) і Федорівка (2), а також селищах міського типу Більмак (33), Велика Білозерка (15), Приазовське (50), Розовка (45), Чернігівка (46) та Степногірськ (32).

За матеріалами сайту Державної інспекції енергетичного нагляду України

 



Понеділок, 23 Листопада 2020 10:30 | Переглядів: 352

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]