Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У регіонах продовжуються моніторинги готовності об’єктів електроенергетики до роботи взимку

Управління Держенергонагляду в областях продовжують здійснювати моніторинги виробників електроенергії щодо підготовки їх об'єктів до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років (далі – ОЗП).
Так, представниками Управління Держенергонагляду у Сумській області проведено моніторинг ТОВ «Українські енергетичні рішення 2018», що у с. Куянівка Білопільського району. Сонячну електростанцію збудовано у 2020 році на полях фільтрації колишнього цукрозаводу. На площі 10,8 га було змонтовано 21 тисячу панелей (фотолітичних модулів) китайського виробництва. Встановлена об’єктова потужність СЕС становить 5 000 кВт, у тому числі:
● 7 035 кВт – фотоелектричних панелей;
● 5 365 кВт – інверторів;
● 6 000 кВА – трансформаторів ККТП -1.
У ході ознайомлення було встановлено відповідність технічного стану електротехнічного устаткування, організації його експлуатації, дотримання встановлених режимів генерації електричної енергії, її якості вимогам чинних нормативно-правових актів та нормативно-технічних документів (далі – НТД). Перевірено протипожежний стан підприємства, наявність документації електрогосподарства та її відповідність вимогам правил і НТД, а також технічний стан діючих електроустановок споживача на їх відповідність ПТЕЕСіМ, ПТЕЕС, Правил улаштування електроустановок, інструкцій.
За результатами моніторингу Управлінням було надано суб’єкту електроенергетики рекомендаційний лист щодо усунення виявлених недоліків. Підприємством усунуто всі виявлені порушення. Відтак Управлінням було підписано Акт готовності до роботи в ОЗП (далі – Акт готовності).
Водночас представниками Управління Держенергонагляду у Львівській області взято участь у роботі комісій з перевірки готовності енергетичних господарств ПрАТ «Львівобленерго», Львівська філія ДП «Регіональні електричні мережі», ТзОВ «Сонячне поле», ТзОВ «Лемберг Солар», ПП «Ренжел» та ТзОВ «Мебель-Сервіс» до роботи в ОЗП. В результаті роботи комісій усі підприємства визнано готовими до роботи в ОЗП та видано відповідні Акти готовності.
Зі свого боку, на Закарпатті представники Управління Держенергонагляду взяли участь у роботі комісій з перевірки готовності енергетичного господарства до роботи в ОЗП ПрАТ «Закарпаттяобленерго» та ТзОВ «Соляріс Енерджі».
За попередньо проведеними моніторингами було надано рекомендаційний лист ПрАТ «Закарпаттяобленерго» на усунення 128 порушень вимог НТД. Під час роботи комісії було встановлено неусунення 2 порушень зі 128. Відтак було видано Акт готовності із зауваженнями.
Під час роботи комісії з перевірки готовності енергетичного господарства ТзОВ «Соляріс Енерджі» встановлено факт усунення раніше виявленого порушення та видано Акт готовності. Загалом представниками Управління підписано 39 Актів готовності виробникам електричної енергії з використанням альтернативних джерел енергії.
Також Управлінням Держенергонагляду у Кіровоградській області взято участь у роботі комісії щодо готовності до роботи в ОЗП виробничих підрозділів служби електропостачання «Помічнянська», «Долинська» та «Знамянська» дистанція електропостачання» регіональної філії «Одеська залізниця» АТ «Українська залізниця». За результатами роботи комісії видано 3 Акти готовності.
Крім того, Управлінням Держенергонагляду в Івано-Франківській області видано Акт готовності АТ «Прикарпаттяобленерго», попередній моніторинг якого здійснювався у вересні цього року. Тоді було виявлено 105 зауважень та направлено рекомендації для приведення технічного стану електрообладнання електричних мереж до вимог НТД, а також для забезпечення надійного електропостачання споживачів електричної енергії. В ході повторного ознайомлення було виявлено неповне виконання підприємством заходів Інвестиційної програми ОСР на 2020 рік, тому Акт готовності видано із зауваженнями.
На Луганщині представники Управління Держенергонагляду взяли участь у роботі комісій з перевірки готовності об’єктів електричних мереж ЛФ ДП «Регіональні електричні мережі». За результатами заходів було надано висновки про готовність до роботи в ОЗП, які передбачають усунення виявлених зауважень до 15 грудня поточного року.
Водночас представниками Управління Держенергонагляду у Вінницькій області взято участь у комісіях з визначення стану готовності двох СЕС та АТ «Вінницяобленерго» до роботи в ОЗП. Під час моніторингу зауважень по СЕС не виявлено та видано 2 Акти готовності. По АТ «Вінницяобленерго» було виявлено зауваження, тому Акт готовності видано із зауваженнями.
Крім того, на виконання вимог підпункту 2.1.2 пункту 2 Порядку застосування тарифів на електроенергію, затвердженого постановою НКРЕ від 23 квітня 2012 року № 498, представники Управлінь Держенергонагляду у регіонах видають Акти (далі – Акт) щодо підтвердження факту відсутності газифікації природним газом багатоквартирних будинків та відсутності або нефункціонування централізованого теплопостачання.
Так, з початку листопада Управлінням Держенергонагляду в Одеській області було опрацьовано 68 листів від селищних рад регіону та підтверджено відсутність газифікації систем централізованого теплопостачання у 13 багатоквартирних будинках у Савранському районі.
Управлінням Держенергонагляду у Запорізькій області оформлено відповідні Акти на багатоквартирні будинки у м. Мелітополь (1), м. Пологи (4), м. Токмак (13), смт Більмак (33), смт Велика Білозерка (15), смт Приазовське (50), смт Розівка (45), смт Чернігівка (46), смт Степногірськ (32), с. Комиш-Зоря (20), с. Федорівка (2) та с. Новоуспенівка (7).
На Вінниччині Управлінням Держенергонагляду складено 4 Акти по 31 багатоквартирному будинку, а на Волині – 10 Актів.
Нагадаємо, що відповідно до підпункту 2.1.2 пункту 2 Порядку застосування тарифів на електроенергію населенню, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання, відпуск електричної енергії проводиться за тарифом, установленим для населення, яке проживає в житлових будинках, обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками.
Довідково:
Порядок організації підготовки об'єктів електроенергетики до роботи в ОЗП, критерії оцінки та порядок видачі актів готовності визначено Положенням про порядок оцінки готовності об’єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період, затвердженим наказом Мінпаливенерго України від 07.07.2006 №231 (у редакції наказу Мінпаливенерго України від 29.12. 2008 № 667) та зареєстрованих в Мінюсті України 03.03.2009 за № 195/16211.
Відповідно до Положення для перевірки готовності об'єктів електроенергетики до роботи в ОЗП не пізніше 1 жовтня поточного року за наказами керівника об'єкта електроенергетики створюються відповідні комісії.
Перевірка готовності до роботи в ОЗП об'єктів електроенергетики повинна бути закінчена в термін не пізніше 15 листопада поточного року. Енергопідприємства, які не отримали Акт готовності до 15 листопада поточного року продовжують підготовку до роботи в ОЗП і при виконанні усіх умов в термін не пізніше 15 грудня поточного року можуть звернутись до Міненерго або Держенергонагляду з обґрунтованим поданням про проведення повторної оцінки (перевірки) готовності до роботи в ОЗП.


За матеріалами сайту Державної інспекції енергетичного нагляду України

 



Середа, 25 Листопада 2020 14:33 | Переглядів: 304

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]