Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Закон України «Про державну службу». Національне агентство України з питань державної служби підбило підсумки роботи за рік

На передодні відзначення Дня державної служби Національне агентство України з питань державної служби за результатами впровадження Закону України «Про державну службу» та інших питань застосування законодавства у сфері державної служби підбило підсумки роботи за рік.
Як наголосив голова НАДС Костянтин Ващенко, за рік, що минув, зроблено доволі багато. Водночас Україна знаходиться на шляху модернізації системи державної служби, який не позбавлений ризиків, суперечностей і непорозумінь, що мають стати основою й передумовою подальших досягнень у формуванні та реалізації державної політики у сфері державної служби.
Саме 1 травня 2016 року набув чинності новий Закон України «Про державну службу», який покликаний забезпечити європейську якість державного менеджменту, підвищити ефективність прийняття рішень органів влади в інтересах сустільства, гарантувати доступність адміністративних послуг для громадян, а також представити нові можливості для професійної самореалізації державних службовців.
З метою належної реалізації Закону України «Про державну службу» та повноцінного функціонування системи державної служби в установлені строки забезпечено прийнняття підзаконних актів, забезпечено нормативно-правове підгрунтя для врегулювання та ефективної діяльності Комісії з питань вищого корпусу державної служби.
Для забезпечення сприятливих умов щодо реалізації громадянами України права рівного доступу до державної служби, що базується на їхніх особистих якостях та досягненнях, забезпеченно ведення і оприлюднення переліку вакантних посад державної служби в державних органах, супровід онлайн тестувань та оприлюднення переможців конкурсів.
З метою захисту права на державну службу та прав державних службовців розроблено та забезпечено прийняття нормативно-правових актів, якими регулюється механізм контролю у сфері державної служби.
Законом України «Про державну службу» передбачено проведення реформування системи оплати праці державних службовців з метою забезпечення її конкурентоспроможності на ринку праці, підвищення рівня прозорості, передбачуваності та справедливості при її нарахуванні.
Упродовж року центральним апаратом НАДС проведено 79 позапланових перевірок, у тому числі 1 у складі робочої групи Адміністрації Президента України. Територіальними органами НАДС проведено 491 перевірку дотримання законодавства про державну службу. Контрольні функції НАДС реалізуються також шляхом проведення службових розслідувань з питань дотримання державними службовцями законодавства з питань державної служби. Крім того, проведено роботу щодо узагальнення практики застосування положень Закону України «Про державну службу» у частині здійснення державними органами дисциплінарних впроваджень.
З метою надання роз’яснень новацій законодавства про державну службу НАДС та його територіальними органами проводились відповідні комунікативні заходи.
Ключовим викликом і водночас пріоритетним для НАДС після вступу в дію Закону України «Про державну службу» стала його належна імплементація.

                                                                                                                             Міжрегіональне управляння НАДС
                                                                                                                             у Дніпропетровській та Запорізькій
                                                                                                                              областях



Середа, 21 Червня 2017 09:47 | Переглядів: 801

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]