Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ПРОГРАМА «ВЕЛИКА РЕСТАВРАЦІЯ» РОЗРАХОВАНА НА КІЛЬКА РОКІВ, ПЕРЕДБАЧАЄТЬСЯ ЇЇ ФІНАНСУВАННЯ ЗА СИСТЕМОЮ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА – ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ

Програма «Велика реставрація» з відновлення визначних історичних пам’яток та об’єктів культурної спадщини розрахована на декілька років і передбачатиме різні системи фінансування, зокрема державно-приватне партнерство. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час інтерв’ю українським телеканалам у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура».

На запитання журналіста, чи можливий варіант концесії для реалізації програми «Велика реставрація» за прикладом європейських країн, Глава держави зазначив, що розглядається декілька форматів фінансування.

  • «Треба рухатиcя багатьма шляхами: концесія, державно-приватне партнерство, віддавати приватному сектору, і держава повинна окремо інвестувати. Бо реставрація по всьому світу йде навіть не десятиріччями, а сторіччями. Це програма, яку ми зараз починаємо в Україні і яка не буде зупинятись. У нас багато історичних пам’яток – все це відновити за три-п’ять-десять років просто неможливо. За цей час, я впевнений, ми відновимо для туризму основні важливі «магніти», все інше – це велика робота, яку належить виконати. Найголовніше, що ми розпочали», – зауважив Глава держави.

За його словами, на першому етапі фінансування передбачено 300 млн грн, які необхідні для підготовки проектної документації.

  • «Ми опрацьовуємо, які пам’ятки історії та культури можемо розглядати як концесійні проекти», – сказав Володимир Зеленський.

За матеріалами Офісу Президента України



Понеділок, 22 Лютого 2021 13:21 | Переглядів: 173

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]