Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ СТАРТУЄ ВАКЦИНАЦІЯ ВІД COVID-19

Сьогодні під час брифінгу заступниця голови облдержадміністрації Злата Некрасова, директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич та координатор з вакцинації обласного лабораторного центру Марина Колерова розповіли про початок та подальший план вакцинації у регіоні.

В ніч з 24 на 25 лютого у Запоріжжя на регіональний склад доставили першу партію вакцин – 24 тисячі доз. Вакцина Oxford/AstraZeneca (Британія-Швеція) закуплена за державні кошти. Виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), де має локальну назву Covishield.

Завдання влади - створити максимально комфортні умови роботи для лікарів та мобільних бригад, які проводитимуть щеплення, бо їх робота спрямована на посилення безпеки суспільства та кожного громадянина. Тому ми максимально підтримуємо медиків в їх нелегкій боротьбі з ковід, – наголосила Злата Некрасова на початку брифінгу.

Першочергово щеплення зроблять працівникам мобільних бригад з імунізації, медичним працівникам 21 ковідного госпіталю області, які надають допомогу інфікованим. Наразі добровільно пройти щеплення вже зголосилися понад півтори тисячі медпрацівників.

Як повідомила Марина Колерова, кількість лікарів, які бажають зробити щеплення значно більша, але вони перехворіли нещодавно на ковід, тому їх вакцинація відтермінована на півроку.

Паралельно вакцинуватимуть працівників екстреної медичної допомоги та лабораторій, які проводять дослідження на ковід. Потім ми підключаємо будинки-інтернати для осіб похилого віку. Щеплення робитимуть як працівникам так і мешканцям закладів, – зазначила Марина Колерова.

Сьогодні перші щеплення зроблять одній мобільній бригаді та медпрацівникам Запорізької міської лікарні №7, які надали згоду.

Щеплення робитимуть лише перевіреною та ефективною вакциною, що зареєстрована в Україні. Вакцинація є виключно добровільною. Першими щеплення пройдуть медики Запоріжжя. Наразі ми розробляємо логістику вакцинації на територіях. Також завершують донавчання наші мобільні бригади, – підкреслив Олексій Кулинич.

Довідково:

23 лютого наша країна отримала 500 тис. доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Британія-Швеція), яка зареєстрована в Україні та закуплена за державні кошти. Виробляється вона на потужностях Serum Institute (Індія), де має локальну назву Covishield.

Протягом першого півріччя до країни може надійти від 2,2 до 3,7 млн доз цієї вакцини у межах глобальної ініціативи COVAX, яка має на меті забезпечити країни з низьким та середнім доходом вакцинами від COVID-19.

Загалом в Україні заплановано п’ять етапів вакцинації. Докладніше про вакцинацію можна дізнатися на порталі vaccination.covid19.gov.ua.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Четвер, 25 Лютого 2021 14:51 | Переглядів: 225

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]