Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ КРОКУЄ ДО БЕЗБАР’ЄРНОСТІ

Завантажити зображення

Питання створення безбарєрного простору в Україні обговорили під час онлайн наради під головуванням першої леді Олени Зеленської.

- Зроблено вже багато роботи, багато напрямків розширено та доповнено. Ця стратегія націлена на практичну реалізацію. Безбар'єрність має стати новою суспільною нормою. Створення безбар'єрності полегшить життя українців, не зважаючи на їх вік, стать, чи стан здоров’я, - наголосила Олена Зеленська.

Погодження проєкту стратегії заплановано у середині квітня, тому до кінця березня є можливість прийняти всі пропозиції від регіонів, які будуть надходити.

З метою виконання завдань центральної влади питання створення стратегії безбарєрного простору у Запорізькій області обговорили учасники робочої групи щодо проблемних питань в об’єднаних територіальних громадах. У засідання взяли участь керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, заступники голови Едуард Брутман та Руслан Шиханов, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Головна мета стратегії – розбудова безбар’єрності у різних вимірах суспільного життя України: інфраструктурі, економіці, освіті, соціальній сфері тощо. При цьому мають враховуватися потреби усіх груп населення, в тому числі, осіб з інвалідністю, літніх людей, молоді, жінок, а також батьків малолітніх дітей. Це стосується доступності навчальних та медичних закладів, підприємств всіх форм власності тощо.

- Безбар'єрність – це всеохоплююча інклюзивна політика. Реалізовуватись стратегія буде у громадах, тому ми пропонуємо ОТГ долучатися до розробки стратегії та реалізації програми. Це великий комплекс заходів, які вже сьогодні мають бути враховані у кожній громаді. Головне завдання наразі – розробити пропозиції, які будуть максимально наближені до реального життя, а не існувати лише на папірці. З обмеженнями у житті сьогодні зустрічаються не лише люди з інвалідністю. Серед вразливих груп – молоді люди, родини з дітьми, літні люди, - відзначила Зінаїда Бойко.

До шести напрямів Національної стратегії безбар’єрності увійшли: соціальна, освітня, економічна, громадянська, фізична та цифрова безбар’єрність. Під кожен виділений стратегічний напрямок формуються тематичні експертні робочі групи.

За словами керівника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександра Билима, на сьогодні у Запорізькій області рівень фізичної доступності до будівель, об'єктів соціальної інфраструктури та адмінбудинків становить близько 86%. При будуванні чи реконструкції будівель будуть враховані всі державно-будівельні норми, де передбачено також маркування сходинок та звукові сигнали тощо.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю



П'ятниця, 05 Березня 2021 11:43 | Переглядів: 205

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]