Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

СТВОРЕНА РОБОЧА ГРУПА ДЛЯ ВИРІШЕННЯ ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ У ЗАПОРІЗЬКИХ ГРОМАДАХ

За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Старуха під головуванням керівниці апарату Зінаїди Бойко відбулось перше засідання робочої групи щодо проблемних питань в територіальних громадах. У засіданні взяли участь заступники голови Едуард Брутман та Руслан Шиханов, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

  • - Після того, як Олександр Васильович відвідав всі райони області та особисто поспілкувався з керівниками територій та головами громад, створена робоча група для вирішення порушених проблемних питань. У громадах існують спільні проблеми, що потребують вирішення на рівні облдержадміністрації. Наразі основне нагальне питання – передача земель у комунальну власність територіальних громад, - зазначила Зінаїда Бойко.

Формуванню спроможних громад сприяє передача в їх розпорядження сільськогосподарських земель державної власності. Станом на 1 січня у комунальну власність 60 запорізьким громадам передано близько 55 тис. га земель сільськогосподарського призначення. Проте, у процесі передачі земель виникли деякі питання.
В. о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков повідомив, що зауваження до роботи органів Держгеокадастру викликані фактами включення земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності до переліків, права на які виставляються на земельні торги, а також передачею земельних ділянок значної площі в довгострокову оренду окремим громадянам. Все це спричинює неотримання територіальними громадами очікуваних площ сільськогосподарських земель.
В.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області Яна Дикобаєва запевнила, що жодної відмови стосовно передачі громадам земельних ділянок не було, за виключенням випадків, коли земельна ділянка не входить до повноважень органів геокадастру. Також велика кількість ділянок відійшла до приватної власності громадян.
Незважаючи на деякі складнощі, передача земель у власність громад триває. Підвести підсумки цієї роботи заплановано на найближчому заході “День громад”.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Четвер, 04 Березня 2021 09:57 | Переглядів: 131

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]