Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ АКТИВІЗУЄТЬСЯ РОБОТА З ВАКЦИНАЦІЇ ВІД COVID-19

Сьогодні під керівництвом голови обласної державної адміністрації Олександра Старуха пройшла нарада з питань проведення вакцинації в Запорізькій області, під час якої обговорили перебіг цієї кампанії на територіях.

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Олексій Кулинич, кампанія з вакцинації в області стартувала 25 лютого. На сьогодні щеплення людей із критичним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби COVID-19 йде за планом. За цей період силами п’ятьох мобільних бригад, які на цей час пройшли навчання та можуть проводити вакцинацію, щеплено 687 осіб з числа медичних працівників закладів охорони здоров’я та громадських діячів з метою популяризації цієї суспільно-важливої кампанії. Тільки за останню добу щеплення зробили 210 особам.

Олексій Кулинич нагадав, що існує чіткий алгоритм проведення вакцинування, медиками розроблені маршрути переміщення мобільних бригад. Наразі триває перший та вже розпочато другий етап кампанії – щеплення лікарів ковідних госпіталів.

Звертаючись до медиків і керівників місцевих органів влади, голова облдержадміністрації звернув увагу, що згідно статистичних даних захворюваності на COVID-19 Запорізька область на сьогодні перебуває у “помаранчевій” зоні, але близька до “червоної”.

Поки що епідемічна ситуація в регіоні спокійна, але потребує постійного моніторингу та контролю. Усім нам необхідно мобілізуватися та зрозуміти, що ситуація щодо захворюваності на коронавірус нестабільна та може загостритися будь-якої миті, а найправильнішою відповіддю на зростання кількості хворих є саме вакцинація, – наголосив Олександр Старух.
Наприкінці наради керівник обласної державної адміністрації доручив головам районних державних адміністрацій, головам органів місцевого самоврядування взяти питання вакцинації медичних працівників і населення на особистий контроль. В свою чергу, керівникам закладів охорони здоров'я області, у яких визначені мобільні бригади з вакцинації, необхідно забезпечити їх безперебійну роботу відповідно до вимог Дорожньої карти.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



П'ятниця, 12 Березня 2021 08:48 | Переглядів: 210

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]