Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ОЛЕКСАНДР СТАРУХ: «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО» - ЦЕ ЯКІСНІ ЗМІНИ ЖИТТЯ КОЖНОГО ЗАПОРІЖЦЯ»

У інтерв’ю телеканалу “Україна» голова облдержадміністрації Олександр Старух розповів, як «Велике будівництво» змінює життя запоріжців.

Програма Президента України – це якісні зміни життя людей, можливість новими дорогами швидко доїхати на південь, до Азовського моря, дістатися до сучасних шкіл, лікарень, дитячих садочків, - зазначив Олександр Старух.

  • Минулого року в нашій області капітально відремонтували 323 км. автодоріг державного та місцевого значення. Час подорожі із Запоріжжя до Бердянська скоротився на дві години. Минулого року на дорожнє господарство з різних джерел виділили рекордну суму за всі роки незалежності України - 9,6 млрд. грн., із них майже 900 млн. – на сільські шляхи, якими багато років взагалі не займались.

За словами очільника області, у планах на цей рік - 250 км. доріг державного та територіального значення: Запоріжжя – Кривий Ріг, Харків – Сімферополь, Кам҆’янка-Дніпровська – Веселе, Якимівка - Кирилівка, Мелітополь – Каховка та Мелітополь – Бердянськ, Пологи – Токмак. Всі великі міста області з’єднають новими дорогами.

Але головний об’єкт “Великого будівництва» - це мостові переходи через Дніпро. Загальний бюджет першої черги проєкту складає 11,9 млрд. грн. Відкриття у грудні 2020 року верхової частини мосту через Старий Дніпро вже дозволило на 10 хвилин швидше доїжджати із Бабурки до центру міста.

На переконання Олександра Старуха, запуск у цьому році вантового мосту через Новий Дніпро дозволить майже повністю позбутися заторів на Правий берег.

  • Програма Президента України «Велике будівництво» - це потужний стимул економічного розвитку області та тисячі нових робочих місць. Три чверті працівників турецької компанії «ОНУР», що будує наші мості, - це українці. Великі інфраструктурні проєкти означають нові замовлення для нашої промисловості, нове обличчя та перспективи розвитку Запорізького регіону, - підкреслив Олександр Старух.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Середа, 17 Березня 2021 15:49 | Переглядів: 488

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]