Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

СВІТЛАНА ЧУДЕСНОВА ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ КОЛЕГІЇ ЗОДА

7 вересня 2021 року відбулося виїзне засідання колегії Запорізької обласної державної адміністрації в смт Кирилівка, в якому взяла участь перший заступник голови Запорізької райдержадміністрації Світлана ЧУДЕСНОВА.
Учасники колегії обговорили питання розбудови сучасної галузі освіти у Запорізькій області та готовності освітніх закладів до початку навчального року 2021 – 2022 року.
Як розповів присутнім заступник голови обласної державної адміністрації Руслан Шиханов, реформування галузі освіти проводиться за низкою пріоритетних напрямів. Це: доступна та якісна дошкільна освіта; Нова українська школа; сучасна професійна освіта; якісна вища освіта та розвиток освіти дорослих.
На сьогодні у Запорізькій області послуги з дошкільної освіти надають 537 закладів, де виховується понад 48 тисяч дітлахів. Професійно-технічну освіту надають у 34 державних закладах професійної (професійно-технічної) освіти за 83 професіями.
Крім того, функціонує 32 заклади фахової передвищої освіти та 10 закладів вищої освіти.
Шкільну освіту в області забезпечують 527 закладів всіх видів і форм власності, у яких навчається майже 170 тисяч учнів.
За оперативною інформацією Департаменту освіти і науки, продовжується трансформація мережі закладів освіти. Вже функціонують 25 новостворених ліцеїв та 46 гімназій.
Паралельно триває робота із забезпечення закладів освіти комп’ютерним, мережевим обладнанням та послугами з доступу до Інтернету.
Однією зі складових якісної освіти є також комфортна та безпечна дорога до навчального закладу. У Запорізькій області безкоштовне підвезення дітей, учнів і педагогічних працівників здійснюється 237 шкільними автобусами та 29 орендованими авто.
Окремо в області створено та успішно функціонує мережа закладів для дітей з особливими освітніми потребами. Зокрема, всі необхідні послуги для дітей надають у 33 інклюзивно-ресурсних центрах та спеціалізованих класах.
Дуже важливою умовою проходження навчального процесу у 2021-2022 н.р. є питання вакцинації. Адже від того, чи зроблено щеплення, залежить не тільки здоров'я самих педагогів, а й дітей, безпеки їх родин.
На сьогодні найбільш відповідально до свого здоров'я поставилися працівники закладів професійно-технічної та вищої освіти. В цей же час понад 80% персоналу пройшли щеплення лише у 44 школах та 11 дитсадках.
Наступним питанням, що було обговорено на засіданні колегії обласної державної адміністрації, йшлося про підготовку медичних закладів до збільшення кількості хворих на короновірусну інфекцію.
Заступник директора ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олександр Мащак зазначив, що рівень захворюваності зростає і найближчим часом вся країна може перейти до "жовтої" зони. Зокрема, у Запорізькій області за добу виявлено понад 140 нових випадків хвороби, а рівень завантаження ковідних ліжок вже на позначці 17 %.
Крім того, значного поширення набуває штам Дельта, який найбільшою мірою вражає дітей.
Розповідаючи про готовність госпітальної бази, директор Департаменту охорони здоров'я Олексій Кулинич повідомив присутнім, що для надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19 за договором з НСЗУ визначено 11 медзакладів. Для лікування хворих виділено близько 2 тисяч ліжок, забезпечених киснем. Також в області сформовано мобільний парк кисневих концентраторів, а в лікарнях наявний резерв ліжок. Однак, деякі території досі не завершили роботи із розгортання мереж централізованого киснезабезпечення.
Напередодні початку опалювального сезону важливим є приведення до задовільного стану теплових мереж. Перебіг підготовки та питання встановлення тарифів стали одним з питань виїзної колегії ОДА.
За інформацією від територій області та профільних департаментів, до зими готові 82% об’єктів житлового господарства, 80% котелень, 82% закладів освіти, 89% дитсадків та майже 83% медзакладів.
На виїзній колегії також було підведено підсумки курортного та оздоровчого сезонів у Запорізькій області.
На території трьох районів Запорізької області сконцентровано більше 600 туристичних і санаторно-курортних закладів та 48 дитячих оздоровчих закладів.
Щороку м. Бердянськ приймає понад 1 млн відпочивальників, а Кирилівку щосезону відвідує близько 2 млн туристів.
Протягом 2021 року для оздоровлення дітей в області працювало 19 таборів, в яких відпочило понад 16 тисяч дітлахів.
Підсумовуючи, голова Запорізької ОДА Олександр Старух зауважив, всі проблеми якісної організації курортно-оздоровчого сезону потрібно вирішувати спільними зусиллями обласної влади, районних державних адміністрацій та громад-курортів.

Фото- та інформаційні матеріали взяті з сайту Запорізької обласної державної адміністрації https://www.zoda.gov.ua/

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації



Середа, 08 Вересня 2021 10:47 | Переглядів: 226

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]