Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ФЕДЧУК БОГДАН МИХАЙЛОВИЧ

ФЕДЧУК Богдан Михайлович, голова Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області, більше 20- ти років працює на благо та розвиток території.

З 2000 року і по цей час ФЕДЧУК Богдан Михайлович вже вісім разів обирається на посаду голови Долинської сільської ради Запорізького району Запорізької області.

За час своєї роботи він приклав максимум зусиль для зміцнення позитивних тенденцій в соціально-економічному розвитку та благоустрою території громади.

Богдан Михайлович ініціював об’єднання Долинської та Розумівської сільських рад. Було прийняте спільне рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад» з центром у селі Долинське. 28 серпня 2016 року проведені перші вибори, а з 1 вересня 2016 року розпочала роботу новостворена об’єднана територіальна громада.

За ініціативою та сприянням сільського голови газифіковано села Долинське, Новослобідка, Бабурка, Канцерівка та об’єкти соціально – культурного призначення громади.

Проведено реконструкції водоводів, що забезпечило населення цілодобовим централізованим безперебійним водопостачанням. Виготовлено проєктно-кошторисну документацію на проведення централізованого водопостачання для населення с. Розумівка, об’єкт   включено до відповідної обласної програми.

Всі населені пункти громади мають вуличне освітлення.

В центрах сіл та селищ Долинської сільської ради встановлені сучасні дитячі ігрові майданчики. Висаджені парки, які стали улюбленими місцями відпочинку малечі та дорослого населення сільської ради.

Проводяться капітальні ремонти та асфальтування доріг в селах Розумівка, Нижня Хортиця, Хортиця, Долинське, Нове Запоріжжя, Бабурка, Новослобідка, Канцерівка, Високогірне.

У квітні 2021 року урочисто відкрито відділ “Центр надання адміністративних послуг” Долинської сільської ради, в якому надають населенню громади більше ста адміністративних послуг.

На території Долинської сільської ради працюють два комунальні підприємства («Долинське комунально – господарське підприємство», комунальне підприємство «Долинська ритуальна служба»), які надають населенню сільської ради послуги по водозабезпеченню, централізованому вивезенню твердих побутових відходів з населених пунктів, по вивезенню стоків, благоустрою населених пунктів, кладовищ, ритуальні послуги.

Поновлюється автопарк комунальних  підприємств: у 2017 році сільською радою придбано два сміттєвози, у 2020 році був закуплений автогідропідйомник, мотопомпа, зварювальний інвертор, міні електростанція, у 2021 року придбано дорожню комбіновану машину.

Богдан Михайлович, як голова громади, приділяє особливу увагу розвитку медицини.

На території сільської ради працюють чотири фельдшерські пункти та три амбулаторії загальної практики сімейної медицини, які забезпечені сучасним медичним обладнанням. Створено КНП «Долинський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Всі заклади охорони здоров’я забезпечені комп’ютерною технікою та підключено до мережі Інтернет,  облаштовані сучасними меблями.

У 2017 році було придбане два спеціалізовані санітарно – транспортні автомобілі для Розумівської та Долинської амбулаторій, а в 2018 році автомобіль  для КНП «Долинський ЦПМСД».

В громаді приділяється значна увага розвитку освіти, фізичної культури та спорту.

Відкрито класи та групи з інклюзивною формою навчання у закладах освіти Долинської сільської ради.

У 2017 році прийнято рішення про створення двох опорних шкіл - Новозапорізької та Розумівської.

В Опорному закладі загальної середньої освіти Розумівська школа відкрито сучасну медіатеку. В школах відкрито ресурсні кімнати, які облаштовані сучасними меблями, обладнанням та технікою.

Проведено капітальні ремонти їдалень Долинської та Розумівської шкіл. Придбано новий посуд, обладнання, закуплені і встановлені нові духові шафи.

У 2017 та 2020 роках сільська рада за умови співфінансування з обласним бюджетом придбала 2 нові шкільні автобуси.

Діти, вчителі та вихователі підвозяться до закладів освіти сільської ради та у зворотному напрямку.

В закладах освіти харчуються безкоштовно діти із малозабезпечених сімей, сироти або позбавлені батьківського піклування, із інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО та сімей загиблих, з особливими освітніми потребами. Діти цих категорій забезпечені путівками для оздоровлення влітку.

Встановлено спортивні комплекси в с. Нове Запоріжжя, с. Долинське, с.Новослобідка. Планується обладнання спортивних майданчиків зі штучним покриттям.

Створена футбольна спортивна команда «Дніпро», для якої придбано форму, інвентар.

Особливу увагу голова сільської ради ФЕДЧУК Б.М. приділяє соціальному захисту населення, створенню рівних соціальних можливостей особам з особливими потребами та соціальним статусом – особам з інвалідністю, людям похилого віку, дітям-сиротам, учасникам АТО.

Учасникам АТО було надано 42 дозволи на розробку проектів відведення земельних ділянок у власність орієнтовною площею 0,1500 га (кожна) із земель населеного пункту (землі житлової та громадської забудови), для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

За сприяння Богдана Михайловича було проведено близько 15 благодійних акцій із роздачі гуманітарної допомоги (одяг та продуктові набори) завдяки співпраці із благодійними фондами «Надай надію» та «Карітас Запоріжжя».

Сільський голова ініціює соціальну підтримку (надання матеріальної допомоги) ветеранам війни, праці, дітям війни, інвалідам, учасникам антитерористичної операції та членів їх сімей (мешканців Долинської сільської ради), громадянам, які переселяються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, іншим соціальним групам населення, що перебувають у складних життєвих обставинах.

Для людей похилого віку організовуються свята, надаються продуктові набори, а для осіб з інвалідністю придбано реабілітаційний матрац, інвалідні візки.

Всі приміщення закладів медицини, культури, освіти, а також адміністративні будівлі оснащені пандусами для безперешкодного відвідування людьми з обмеженими можливостями.

Богдан Михайлович підтримує розвиток духовності та культури на території. Збережено мережу бібліотечних та клубних установ. Працюють 14 закладів культури: 2 будинки культури; 5 сільських клубів; 7 бібліотек. Всього в клубних установах діють - 42 гуртки та 4 клуби за інтересами, до яких входить 386 учасників; в бібліотечних установах - 20 гуртків, в яких залучено 252 учасника.

Творчі колективи, окремі виконавці неодноразово брали участь у районних та обласних культурно-мистецьких заходах, були відзначені грамотами за високу виконавську майстерність.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, практичне розв’язання актуальних проблем місцевого самоврядування Богдан Михайлович неодноразово нагороджувався грамотами Запорізької районної ради, Запорізької районної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, нагороджений цінним подарунком Верховної Ради України, медаллю "За заслуги перед Запорізьким краєм", Почесною Грамотою Кабінету Міністрів України, орденами « За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ, ІІ та І ступеня з занесенням до Почесної книги Запорізької області.

ФЕДЧУК Богдан Михайлович користується заслуженим авторитетом і повагою у мешканців населених пунктів, бере активну участь у громадському житті об’єднаної територіальної громади.

  

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації



Понеділок, 13 Вересня 2021 12:05 | Переглядів: 483

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]