Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО-2022: ПОНАД 50 ГРОМАД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ СВОЇ ПРОЄКТИ

16-17 вересня в обласній державній адміністрації відбулося обговорення з головами райдержадміністрацій та керівниками територій питань підготовки розвиткових проєктів для участі в програмі Президента України “Велике будівництво”.  Очільник області Олександр Старух разом з фахівцями облдержадміністрації детально обговорили з кожним представником від громад їх ініціативи, якість підготовки проєкту та реальність реалізації самої ідеї.

  • Всі пропозиції відрізняються як за рівнем, так і за баченням результату. Однак, на наступний рік проєкти “Великого будівництва” мають бути досить високого рівня. Як сама ідея, так і рівень проєктування повинні відповідати всім новим вимогам. Приміром, якщо це реконструкція чи будівництво садочка, то одразу уявляйте, що до цього дитсадка ходитимуть ваші діти, а показати його буде не соромно Президентові, - на цьому наголосив Олександр Старух, спілкуючись з представниками громад, які готують власні пропозиції для участі у “Великому будівництві”.

Олександр Старух зазначив, що будівництво та реконструкція об’єктів "Великого будівництва" має бути заснована на принципах енергоефективності та високої якості, інклюзивності та націленості на кожного мешканця.

Як розповіла присутнім на співбесіді заступниця директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Людмила Грабчилєва, проєкти “”Великого будівництва-2022” повинні відповідати рівню Президента, бути комплексними та включати покращення інфраструктури поряд, передбачати вимоги інклюзії, відповідати сучасним державним будівельним нормам, відображати майбутній розвиток громади. 

Загалом свої проєкти презентували 51 територіальна громада, у тому числі, 4 міста обласного значення (Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар і Токмак).  

Як і в попередні роки, нагальними залишаються питання: забезпечення населених пунктів якісним водопостачанням; будівництва та реконструкції очисних споруд і каналізаційних мереж; реконструкція медичних та освітніх закладів з використанням енергоефективних технологій; розміщення та утилізації відходів тощо.  

На наступному тижні свої проєкти також презентують громади Мелітопольського району.

Спільне завдання облдержадміністрації та територіальних громад на наступний рік - відібрати та включити до Програми «Велике будівництво» комплексні та якісні проєкти, які відповідають усім вимогам Офісу Президента та дійсно стануть  знаковими для громад.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА



Понеділок, 20 Вересня 2021 08:31 | Переглядів: 141

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]