Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ГОЛОВА ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДР СТАРУХ ВІДВІДАВ З РОБОЧОЮ ПОЇЗДКОЮ ЗАПОРІЗЬКИЙ РАЙОН

Сьогодні перший заступник голови Запорізької райдержадміністрації Світлана ЧУДЕСНОВА взяла участь у робочій поїздці голови Запорізької облдержадміністрації Олександра СТАРУХА, який відвідав Запорізький район.

Під час робочої поїздки делегація ознайомилася з ходом капітального ремонту футбольного майданчика зі штучним покриттям у “Лукашівському навчально - виховному комплексі "загальноосвітній навчальний заклад - заклад дошкільної освіти" Широківської сільської ради” (с. Лукашеве, пров. Шкільний, 12).

Даний проєкт було розроблено як типовий до бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України». Проєктом передбачено улаштування майданчика площею 924 кв.м, розміром 42на22м, монтаж панельної огорожі з полімерним покриттям. Для покриття майданчика прийнято штучне трав'яне покриття.

У 2019 році Широківською сільською радою було розпочато роботи за проектом в рамках наявного фінансування за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення та ремонт існуючих спортивних комплексів при загальноосвітніх навчальних закладах усіх ступенів у сумі 665 200 грн. та за рахунок місцевого бюджету у сумі 142 947 грн. Тоді в рамках наявного фінансування було виконано земляні роботи, роботи з улаштування основ, фундаментів, підпірних стінок.

У 2021 році за рахунок залишків освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 1 507 693 гривень було продовжено реалізацію проекту і здійснено улаштування штучних покриттів для поля, встановлення металевих опор зі світлодіодними світильниками, влаштування підвіски, змонтовано огороджувальну сітку та встановлено міні-футбольні ворота.

Наступним об’єктом для відвідування став ПрАТ «Сонячне-2007». Дане підприємство є об’єктом успішної приватизації. Агропромислове підприємство є одним з провідних товаровиробників сільськогосподарської продукції Запорізького району; працює стабільно, має стійке фінансове становище і отримує високі виробничі показники.

Товариство нарощує виробничі потужності, та постійно збільшує штат працівників. На даний час на виробництві працевлаштовано 60 осіб.

В 2021 р. товариство обробляє 1983,1278 га орендованої землі.

ПрАТ «Сонячне 2007» здійснює вирощування та реалізацію продукції рослинництва, надає допоміжну діяльність у рослинництві. Основними культурами є пшениця, ячмінь, кукурудза, соняшник, горох, озимий ріпак.

Товариство веде активну діяльність з відновлення мереж водопостачання та розширення площ зрошувальних земель. Підприємство встановило 3 перетягувальні дощувальні установки марки ST-168 - 335м, ST- 168- 373,5м, які забезпечують зрошування на 240 га кукурудзи. Планується придбання ще дощувальних машин, які дозволять збільшити площі зрошувальних систем та дозволять мінімізувати погодні ризики.

Високі показники виробництва досягнуті завдяки плідній праці керівництва та головних спеціалістів товариства.

 

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації



Середа, 29 Вересня 2021 15:19 | Переглядів: 138

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]