Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Запоріжці відзначать День незалежності святковою ходою

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації затверджено склад організаційного комітету та План обласних заходів з підготовки та відзначення 26-ї річниці незалежності України.

Офіційне святкове розпочнеться 22 серпня у м. Запоріжжя урочистими зборами та театралізованим концертом за участю керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, учасників антитерористичної операції, волонтерів, представників політичних партій, громадських організацій, інтелігенції, духовенства. До Дня Державного прапора України, 23 серпня, відбудеться урочиста церемонія підняття Державного прапора України та загальнонаціональна хвилина мовчання в пам’ять про загиблих воїнів – захисників України. Державний Прапор України також буде піднято на найвищій точці Запорізької області – вежі телевізійного ретранслятора у сел. Комиш-Зоря Більмацького району.

Безпосередньо на День незалежності – 24 серпня – заплановано проведення у м. Запоріжжя виставки військової техніки, урочисте проходження військових підрозділів Запорізького гарнізону та правоохоронних органів, святкова хода від пл. Маяковського до пл. Фестивальної та мітинг за участю представників міст і районів області, ветеранів АТО, волонтерів, представників трудових колективів та національних громад.

Напередодні передбачено покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховання видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, учасників Революції Гідності та антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Протягом цих днів відбудуться урочисті заходи, мітинги, демонстрації у містах обласного значення, районних центрах, інших населених пунктах області.

У межах підготовки до відзначення 26-ї річниці незалежності України органи влади на місцях мають забезпечити: привітання військовослужбовців підшефних військових частин, інших військових підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, які виконують службові обов’язки у зоні проведення антитерористичної операції; увічнення пам’яті загиблих учасників АТО шляхом встановлення меморіальних дошок, пам’ятників та пам’ятних знаків, найменування на їх честь об’єктів топоніміки населених пунктів, навчальних закладів, підприємств, установ та організацій; вжити невідкладних заходів щодо вирішення проблемних питань соціального захисту осіб, які отримали інвалідність внаслідок участі у Революції Гідності, антитерористичній операції, родин загиблих, а також забезпечити надання державної підтримки борцям за незалежність України у XX столітті та громадянам, які сьогодні відстоюють суверенітет і територіальну цілісність України; сприяти реалізації ініціатив громадськості, спрямованих на зміцнення громадянської злагоди, єднання суспільства у справі розбудови держави; організувати проведення благоустрою населених пунктів, упорядкування об’єктів культурної спадщини, пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховання видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, загиблих учасників Революції Гідності, бійців АТО; активізувати роботу з проведення для широкої аудиторії інформаційних, наукових, просвітницьких, культурних та інших заходів, присвячених історії здобуття Україною незалежності та 26-й річниці цієї знаменної події, видатним історичним особистостям та сучасним діячам українського державотворення, захисникам Батьківщини, які сьогодні відстоюють державний суверенітет, територіальну цілісність та європейський вибір України; провести у містах обласного значення, районних центрах, інших населених пунктах області, місцях постійної або тимчасової дислокації військових частин святкові концерти, виступи художніх колективів, демонстрацію фото- та відеоматеріалів, присвячених мужності та героїзму українських солдатів у зоні проведення антитерористичної операції.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю



Вівторок, 11 Липня 2017 08:34 | Переглядів: 431

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]