Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ДЕНИС ШМИГАЛЬ: БЕЗ ВАКЦИНАЦІЇ ЗДОЛАТИ ПАНДЕМІЮ НЕМОЖЛИВО

Пункт вакцинації у 10-й міській лікарні Запоріжжя відвідав сьогодні під час робочого візиту до нашого міста Прем’єр-Міністр України Денис Шмигаль. Він зазначив, що на сьогодні вакцинація від COVID-19 - стратегічне завдання для всієї країни.

  • За минулий та  цей тиждень ми бачимо антирекорди у статистиці. Ми переконані,  що наступного тижня відбудеться стабілізація ситуації.  Запроваджено червоні зони в 15 областях. Вони дають свій результат. Звичайно, збільшується і рівень вакцинації населення, але працюють і  карантинні обмеження, які минулого року і цього року вже продемонстрували свою ефективність. Тому ми абсолютно переконливо очікуємо стабілізації, і в подальшому покращення ситуації із захворюваністю. Але без вакцинації здолати пандемію неможливо. Тому ключове завдання для кожної області, для кожного голови ОДА, для кожного головного лікаря – виконувати поставлені  завдання по вакцинації, створювати відповідну  інфраструктуру і можливості вакцинуватися максимальній кількості людей, - наголосив Прем’єр - Міністр України Денис Шмигаль.

Прем’єр-Міністр зазначив, що 95% людей,  які захворіли - це не вакциновані -  пандемія коронавірусу перетворилася на пандемію не вакцинованих. За дослідженнями медиків, вакциновані люди хворіють дуже рідко, і якщо хворіють - в легкій формі. Менше 5% захворілих - це вакциновані, і в реанімаціях менше 1% вакцинованих людей. Тобто вакциновані люди майже не мають тяжкого перебігу хвороби.

Денис Шмигаль розповів, що Урядом запроваджено новий інструмент контролю і управління  та кординації вакцинацією - дашборди. На яких можна побачити кожного сімейного лікаря і кожен  пункт вакцинації, та зрозуміти ефективність їх роботи. Прем’єр-Міністр порадив застосовувати такі дашборди і в масштабі кожної області та лікарні, для того щоб підняти рівень вакцинації.

Під час пресконференції у Запоріжжі Прем’єр-Міністр приділив окрему увагу забезпеченню лікарень киснем. Він зазначив, що питання кисню і власного виробництва кисню в лікарнях – на особистому контролі міністра. Це пріоритет для Уряду. 

У вересні Уряд виділив зі спецфонда 400 млн грн на закупівлю і встановлення кисневих станцій - кошти розподілили між областями. Додатково у жовтні виділено  ще дві  субвенції для трьох областей у розмірі 73 млн грн. До кінця року Уряд очікує надходження до спецфонду у розмірі 800 млн грн, які також можуть бути спрямовані на боротьбу з COVID 19.

 

 

 

Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА



Середа, 03 Листопада 2021 08:27 | Переглядів: 124

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]