Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

РАЙОНИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ МАЮТЬ СКЛАСТИ ЧІТКІ ГРАФІКИ ВАКЦИНАЦІЇ НА ВСІХ ТЕРИТОРІЯХ

9 листопада відбулася нарада голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха з головами районних державних адміністрацій регіону та головними лікарями ковідних лікарень області.

Основним питанням було забезпечення належних темпів вакцинації на територіях області. На сьогодні базовий показник для нашого регіону складає 108 тисяч щеплень на тиждень. За словами директора Департаменту охорони здоров’я ЗОДА Олексія Кулинича, минулого тижня область виконала цей план на 74%. 

Олександр Старух наголосив, що зниження темпів вакцинації спостерігається у вихідні дні, тому дав доручення керівникам територій звернути особливу увагу на роботу центрів масової вакцинації у суботу та неділю та створити можливості для їх функціонування. 

Для тих населених пунктів, де не доцільна організація пунктів масової вакцинації, варто забезпечити роботу мобільних бригад, які працюватимуть за чітким графіком. 

Також учасники зустрічі обговорили ситуацію із забезпеченням киснем лікарень, які надають допомогу хворим на COVID19. Таких закладів в області сьогодні 23 - в усіх них мають бути власні кисневі станції, зазначив Олександр Старух. Вже на найближчій сесії обласної ради буде виділено кошти на проєктування цих станцій у тих медзакладах, де їх ще немає.

Порушувалося питання страхування медичних працівників області та виплати грошової компенсації медикам, які перехворіли на COVID19 - кошти громадам надійшли ще влітку, але наразі кошти отримали 48% медиків. Олександр Старух наголосив на необхідності вирішити це питання якомога скоріше.

Голова ЗОДА також зазначив, що на найближчій сесії обласної ради буде виділено кошти на додаткове обладнання лікарням, які надають допомогу хворим на коронавірус та гроші на  дофінансування лікарень, які розгорнули додаткові місця для пацієнтів з COVID-19, але не встигли  укласти договори з НСЗУ. Крім того, область отримала державну субвенцію у 6 млн гривень на придбання тестів, які буде розподілено між лікарнями регіону.

 

Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА



Середа, 10 Листопада 2021 07:58 | Переглядів: 134

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]