Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ТРИМАЮТЬСЯ ВИСОКІ ПОКАЗНИКИ ГОСПІТАЛІЗОВАНИХ ЧЕРЕЗ COVІD-19

10 листопада під час виїзного брифінгу голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух прокоментував ситуацію із захворюваністю на COVID-19. Очільник області зазначив, що кількість хворих тримається на одному рівні - регіон досяг так званого “плато” захворюваності - кількість нових виявлених випадків та людей шпиталізованих є стабільно високою, але не росте. 

-Ми досягли плато у показниках захворюваності - падіння і зростання рівня зараз немає. В лікарнях стабільно  перебуває в середньому 2600 людей. Завантаження складає 70%, звісно краще за 84%, які були перед цим. Але такої статистики вдалося досягти лише за рахунок додаткових ліжок, які розгорнули в лікарнях Запоріжжя. Кількість госпіталізованих не зменшується. І от на цьому плато  дуже важливо, куди воно далі піде - вниз, або вгору. Все буде залежати від  кожного з нас. Потрібно дотримуватися всіх норм і вакцинуватися, -  зазначив Олександр Старух. 

Протягом останньої доби в області проведено 11630 щеплень. Першу дозу отримали 6027 осіб, другу – 5603 (закінчили вакцинацію). Всього з початку вакцинальної кампанії станом в Запорізькій області щеплено 457 808 осіб, в тому числі. закінчили вакцинацію (отримали 2 щеплення) – 297 504 осіб. 

Також голова ЗОДА нагадав, що в регіоні тривають перевірки громадського транспорту та громадських закладів, аби виявити порушників карантинних норм. Кожен, хто пройшов вакцинацію, повинен мати COVID-сертифікат. Це документ, який можна отримати у цифровому форматі у застосунку або на порталі «Дія». Термін придатності COVID-сертифікатів може відрізнятись відповідно до медичних даних. «Зелений» свідчить про повну вакцинацію і чинний 365 днів, «жовтий» — про отримання однієї дози дводозної антиковідної вакцини і чинний 120 днів. 

Перевірка сертифікату/свідоцтва про щеплення не є порушенням закону і не розкриває медичну таємницю, адже ці документи не містять інформацію про жоден діагноз. Норма про наявність документу про вакцинацію не поширюється на відвідування банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів на будь-якому рівні епіднебезпеки. Тобто у вказаних закладах ніхто не може перевіряти у відвідувачів наявність документу про щеплення.

Олександр Старух нагадав, що підробка свідоцтв та сертифікатів про вакцинацію – злочин, за який передбачено покарання: за виготовлення і збут – від штрафу 17 тис грн до 5 років позбавлення волі;   за використання підроблених довідок чи сертифікатів від штрафу 850 грн до 2 років обмеження волі; за внесення до електронних баз даних МОЗ неправдивої інформації щодо вакцинації від 34 тис до 68 тис грн або виправні роботи на строк до 2 років. Якщо неодноразово – позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА



Четвер, 11 Листопада 2021 09:41 | Переглядів: 132

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]