Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

COVID-сертифікат та міжнародне свідоцтво про вакцинацію: яка різниця між документами та яким чином їх використовувати

Що таке Міжнародне свідоцтво про вакцинацію і як його отримати

Міжнародне свідоцтво про вакцинацію - це документ в паперовому вигляді, який можна отримати у лікаря, що проводив щеплення, чи у свого сімейного лікаря, після проходження повного курсу вакцинації проти COVID-19.

У свідоцтві зазначено назву вакцини, її виробника, номер серії, кількість отриманих доз та дату щеплення. Документ підписує лікар і засвідчує печаткою медичний заклад. Міжнародне свідоцтво діє в державах, уряди яких зобов'язалися дотримуватись Міжнародних медико-санітарних правил. Інформацію про перелік країн, які визнають міжнародне свідоцтво про вакцинацію можна знайти за посиланням tripadvisor.mfa.gov.ua. Перед подорожжю рекомендується уточнити цю інформацію на офіційних елетронних ресурсах міністерств внутрішніх справ цільової та транзитних країн.

Єдиною підставою для видачі Міжнародного свідоцтва про вакцинацію є повний курс вакцинації.

Термін дії - 365 днів.

Що таке COVID-сертифікат і як його отримати

COVID-сертифікат - це захищений документ у телефоні, на папері чи на іншому носії, який можна завантажити через Портал електронних послуг Дія або в мобільному додатку “Дія”. Його можна сформувати після отримання однієї або двох доз вакцини, і тому існує:

“Жовтий” СOVID-сертифікат - підтверджує наявність1-ї дози щеплення і діє 120 календарних днів від цієї дати

“Зелений” COVID-сертифікат - підтверджує наявність повної вакцинації і діє 365 календарних днів від дати останнього щеплення. Повна вакцинація може складатись з однієї дози однодозної вакцини Janssen та двух доз дводозних вакцин: Comirnaty/Pfizer, AstraZeneca/Covishield, Spikevax/Moderna, CoronoVac.

COVID-сертифікати бувають як внутрішніми, так і міжнародними.

Внутрішні, COVID-сертифікати діють лише на території Україні. Міжнародні сертифікати діють як всередині країни, так і за кордоном. Наприклад, з міжнародним COVID-сертифікатом можна вільно перебувати в щонайменше 43-х країн та користуватися ним всередині цих країн для відвідування публічних заходів, кафе, кінотеатрів і т.д. Це країни, які увійшли до Довірчої мережі е-здоров'я ЄС, список учасників розширюється щомісяця, їх можна перевірити за посиланням ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_en

В Україні ж - внутрішнім та міжнародним COVID-сертифікатом можна користуватися в рівній мірі. Проте, щоб користуватися міжнародним, потрібно мати при собі також паспорт.

COVID-сертифікат можна не лише показувати зі смартфона, а також роздрукувати. Зробити це можна самостійно через електронний портал державних послуг “Дія” id.diia.gov.ua, де в першу чергу треба авторизуватись, вказуючи свою електронну пошту та телефон, потім замовити послугу covid-сертифікат, зачекати від 15 хвилин до кількох годин, поки документ у форматі pdf буде створено і про це вам буде надіслано повідомлення, потім завантажити файл. Його можливо роздрукувати чорним на білому папері і пред'являти в такій формі або завантажити в телефон і показувати з екрану.

Не зволікайте, запишіться на щеплення та захистіть себе та близьких від COVID-19. Оберіть найближчий пункт щеплень чи центр масової вакцинації на сайті Запорізької райдержадміністрації у розділі Центри вакцинації від COVID-19 в Запорізькому районі або за телефонуйте 0 800 60 20 19.

 

За інформацією офіційного сайту Запорізької міської ради

 

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації

 



Середа, 10 Листопада 2021 13:38 | Переглядів: 105

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]