Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ПОКАЗНИКИ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА COVID-19 У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ В 15 РАЗІВ ПЕРЕВИЩУЮТЬ НОРМИ “ЗЕЛЕНОЇ ЗОНИ”

Сьогодні відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області під керівництвом голови ЗОДА Олександра Старуха.

Члени комісії розглянули ситуацію з поширенням хвороби COVID-19, епідеміологічний стан на території області та заходи щодо поліпшення ситуації.

Як звітував заступник генерального директора Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗУ Олександр Мащак, після багатьох тижнів зростання динаміки, ситуація із захворюваністю в області  почала стабілізуватися. Наразі показники виявлення нових хворих не збільшуються, але тримаються на стабільно високому рівні. За минулу добу виявлено 1113 нових випадків захворювання, це  5 місце серед усіх областей України. До того ж, не знижується кількість летальних випадків - за минулу добу було зафіксовано 47 смертей від ускладнень, пов’язаних з COVID-19.

На сьогодні у Запорізькій області кількість хворих на COVID-19  перевищує показники “зеленої” зони у 15 разів. В області продовжує лікуватся 33 764 особи, а це понад 30 тисяч джерел розповсюдження інфекції в усіх населених пунктах області. З огляду на це зберігається необхідність дотримання жорстких карантинних норм та контролю за самоізоляцією хворих запоріжців. 

Директор департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич наголосив на чіткому взаємозв’язку між відсотком вакцинованого населення та завантаженістю ліжкового фонду в лікарнях. На прикладі Запорізької області чітко видно - ті території, на яких провалено процес вакцинації, зараз мають проблеми із завантаженням лікарень хворими на коронавірус. 

Минулого тижня у Запорізькій області зроблено 46 541 щеплення. Це на 15 тисяч менше, ніж необхідно для якомога швидшого зниження рівня захворюваності. 

Погано працюють пункти вакцинації в районах - за результатами перевірок обласної державної адміністрації понад три десятки пунктів щеплення у різних населених пунктах не працювали протягом цих вихідних.

Голова ЗОДА Олександр Старух дав завдання керівникам територій особисто проконтролювати це питання та забезпечити роботу центрів вакцинації без вихідних. Адже саме від рівня охоплення вакцинацією залежить подальша ситуація із захворюваністю в регіоні.

Також під час засідання комісії директор департаменту освіти та науки Людмила Бухаріна дала коментар стосовно відновлення навчального процесу в загальноосвітніх школах регіону - з 15 листопада школам рекомендовано продовжити освітній процес. Обирати форму навчання може керівник кожного закладу освіти окремо з огляду на епідеміологічну ситуацію. 

 

Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА



Понеділок, 15 Листопада 2021 08:07 | Переглядів: 133

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]