Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ ПОСІДАЄ ДЕВ’ЯТЕ МІСЦЕ В УКРАЇНІ ЗА КІЛЬКІСТЮ ЗРОБЛЕНИХ ЩЕПЛЕНЬ ВІД COVID-19

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух провів щоденний брифінг стосовно ситуації із захворюваністю на  COVID-19  в регіоні.

Він зазначив, що ситуація залишається складною - за минулі вихідні в регіоні зафіксовано 1759 нових випадків захворювання. 50 жителів області померло через ускладнення, викликані коронавірусом.  

Олександр Старух зазначив, що статистика, яка спостерігалася минулого тижня, дає ознаки на стабілізацію ситуації. Така позитивна динаміка - результат активной кампанії з вакцинації.

Минулого тижня в області зроблено понад 71 тисяча щеплень першою і другою дозами вакцини - це сьомий показник по Україні.

Загалом з початку вакцинальної компанії в області зроблено 479268  щеплень ( тому числі 324 тисячі завершили вакцинацію), за цим показником регіон посідає  9 місце в Україні.

Олександр Старух зазначив, що обласна влада докладає максимум зусиль, аби медична галузь регіону витримала навантаження.

  • Цієї п’ятниці відбулася позачергова сесія обласної ради. головними були питання боротьби пандемією перерозподіл субвенцій на користь 24 закладів 1-2 хвилі боротьби з COVID19. В тому числі більше 14 млн грн на забезпечення медичним обладнання - інфузоматами, медичними концентраторами та витратними матеріалами для ШВЛ. 2.8 млн грн для доплат і надбавок медичним працівникам. Виділені гроші на проєктно-кошторисну документація для побудови кисневих станцій в усіх ковідних лікарнях регіону. Також відбувся перерозподіл на 6.6 млн грн  з державного бюджету на закупівлю експрес тестів для діагностики, - розповів Олександр Старух. 

Голова ЗОДА повідомив, що з початку цього тижня учні 1-4 класів повернулися до очного навчання. Зараз розглядається питання стосовно відновлення навчального процесу у старших класах - відповідне рішення можуть приймати керівники кожного навчального закладу окремо, з огляду на епідеміологічну ситуацію. 

Олександр Старух наголосив, що на сьогодні вихід з червоної зони карантину залежить від кожного громадянина. Наразі знизити рівень захворюваності може лише колективний імунітет. Тож необхідно   вакцинуватися та  дотримуватися карантинних норм. 

 

Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА

 



Понеділок, 15 Листопада 2021 13:34 | Переглядів: 167

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]