Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІНКЛЮЗИВНОСТІ СПРИЯТИМЕ СТВОРЕННЮ УНІВЕРСАЛЬНОГО ГРОМАДСЬКОГО ПРОСТОРУ

Заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Едуард Брутман, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та представники структурних підрозділів облдержадміністрації взяли участь в онлайн нараді, присвяченій питанням забезпечення інклюзивності на об’єктах програми Президента України «Велике будівництво». Нарада відбулася під головуванням Заступника Керівника Офісу Президента України  Кирила Тимошенка.

Учасники наради ознайомилися із рейтингом областей за рівнем інклюзивності та заходами із забезпечення інклюзивності на об’єктах програми Президента України «Велике будівництво».

Також учасники заходу заслухали рекомендації та практичні поради експертів, розроблені для створення безбар’єрного простору для всіх категорій людей з інвалідністю (з порушеннями опорно-рухового апарату, зору, слуху та ін.), для  інших маломобільних груп (людей похилого віку, вагітних жінок, батьків з дітьми). Були обговорені облаштування пандусів, спеціальних підйомників та інших засобів доступності для людей з порушеннями опорно-рухового апарату, тактильної підлогової плитки, інформаційних таблиць та позначень шрифтом Брайля, візуальних елементів і аудіопокажчиків для людей з порушеннями зору та інше.

Як наголосили учасники наради, забезпечення інклюзивності сприятиме створенню універсального громадського простору, доступного для кожного.

 

Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА



Четвер, 25 Листопада 2021 08:12 | Переглядів: 232

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]