Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Запорізька районна державна адміністрація здійснює контроль над погашенням заборгованості заробітної плати в районі

24 листопада  відбулося засідання районної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.. У засіданні комісії взяли участь заступник голови райдержадміністрації Олег Дилов, представники Держпраці, керівництво Комишуваської, Вільнянської територіальних громад та представники підприємств та установ різних форм власності.

З питання першого порядку денного заслухализаступника голови райдержадміністрації Олега ДИЛОВА, який зауважив,що згідно з інформації органів статистики по Запорізькому району станом на 01.11.2021 року заборгованість із заробітної плати становить 4613,3 тис. грн., а саме: ТОВ «Фісаковський елеватор» - 3920,5 тис. грн., ТОВ «Хлібозаготівельне підприємство «Вільнянський елеватор» - 692,8 тис. грн.

З метою ліквідації заборгованості із заробітної плати на підприємствах-боржниках райдержадміністрацією щомісяця направляються листи на керівників цих підприємств. 

Враховуючи, що борг ТОВ «Фісаковський елеватор» кожного місяця зростає (за жовтень – на 381 тис. грн.), Запорізька райдержадміністрація вчергове звернулася листом до голови Комишуваської селищної ради Юрія Карапетяна з приводу ініціювання перевірки додержання законодавства про працю на підприємстві-боржнику ТОВ «Фісаковський елеватор» Головним управлінням Держпраці у Запорізькій області.

 

14.09.2021 райдержадміністрацією надіслано лист голові Вільнянської міської ради про ініціювання перевірки ТОВ «Хлібозаготівельне підприємсто «Вільнянський елеватор» головним управлінням Держпраці в Запорізькій області.

Також за останній місяць борг з виплати заробітної плати виріс на ТОВ «ХП «Вільнянський елеватор» - на 273,7 тис. грн.

У ході засідання була досягнена домовленість щодо ініціювання перевірки підприємств з боку Головного управління Держпраці у Запорізькій області.

З другого питання порядку денного заслухалиначальника відділу  економіки та агропромислового розвитку райдержадміністрації  Андрія Соколова, який зазначив, що була проведена робота з підприємствами району, на яких нарахування заробітної плати працівникам у березні - квітні 2021 року відбулося нижче рівня мінімальної, встановленої законом. А саме:  працівникам підприємствТОВ «УКР МІТ ГРУП», ТОВ «ВИСОКОГІРНЕ», Веселянська гімназія Новоолександрівської сільської ради, Григорівська гімназія Новоолександрівської сільської ради, Новоолександрівська гімназія Новоолександрівської сільської ради,  Новоолександрівський КДНЗ «Калинка».

Згідно наданих керівниками зазначених підприємств пояснень, оплата була здійснена пропорційно відпрацьованому часу із врахуванням неповного робочого тижня, лікарняних, відпусток тощо, але помилково ці ознаки не були відображені бухгалтерами у звітності по ЄСВ. Також з’ясовано, що ЄСВ по цих працівниках сплачено з розміру мінімальної заробітної плати.

За підсумками засідання районної комісії були ухвалені відповідні рішення, які спрямовані на погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах району.

 

 

Відділ забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації



Середа, 24 Листопада 2021 09:45 | Переглядів: 100

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]